Criză de muștar în Franța! De ce nu se mai găsește condimentul în magazine

Criză de muștar în Franța! De ce nu se mai găsește condimentul în magazine
Citeste mai mult despre: mustar, criza de mustar, Franta,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 03 August 2022
Data actualizare: 03 August 2022
Muștarul a dispărut aproape complet din magazinele din Franța. Oamenii sunt îngrijorați și au început deja să își ofere sfaturi și păreri pe rețelele de socializare. Iată care este motivul!

Într-un cunoscut restaurant din Franța, bucătarul a lansat un apel disperat pe rețelele de socializare în care le cerea oamenilor muștar. Acesta era dispus să cumpere condimentul deoarece nu s-a putut efectua aprovizionarea din magazine. În aceste momente, nu doar că este foarte greu de găsit, ci poate fi achiziționat la un preț extrem de mare!

Jurnaliștii de la The New York Times au explicat că motivele crizei de muștar sunt complexe. Acestea pornesc de la schimbarea climei, combinată cu pandemia de COVID-19 și cu războiul din Ucraina.

Recoltele slabe de semințe de muștar au adus o scădere bruscă a producției și o creștere majoră a prețurilor. Mulți producători au fost nevoiți să suspende producția acestui condimentul din cauza lipsei materiei prime.

„Suntem într-o criză fără precedent în ultimii 25 de ani”, declara la sfârșitul anului trecut Christophe Planes, director de vânzări pentru Franţa la „Reine de Dijon”, al treilea producător francez de muştar, o filială a grupului german Develey.

Anul trecut, seceta a afectat recolta în Canada, cel mai mare exportator mondial. Din cauza căldurii extreme, producția s-a prăbușit la 50.000 de tone, de la 135.000 de tone cu doi ani în urmă. 

Sursă foto: mama_mia/Shutterstock


VEZI ȘI: Cele mai tari idei de vacanță
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies