De ce unele țări sunt mai afectate de coronavirus decât altele? Explicația cercetătorilor care poate lămuri acest mister

De ce unele țări sunt mai afectate de coronavirus decât altele? Explicația cercetătorilor care poate lămuri acest mister
Citeste mai mult despre: coronavirus, raspandire, studiu, tari afectate,
Data: 14 Aprilie 2020
Cercettorii Universității din Gent au stabilit că impactul coronavirusului este determinat de anumite caracteristici genetice. Aceștia au găsit legătura dintre o genă (ACE1) și dezvoltarea Covid - 19. 

Aceștia consideră că diferențele genetice dintre oameni explică de ce noul coronavirus face mai multe victime în anumite țări. Ceea ce ar explica, după ei, de ce țările scandinave și în cele din Europa de Est par mai puțin afectate decât alte regiuni din lume, se arată într-un material publicat în lesoir.be

Întreaga planetă se străduie să facă față pandemiei de coronavirus, dar nu toate țările nu au fost atinse în aceeași manieră. În țările scandinave, numărul decedaților este inferior mediei, iar în țările balcanice este apropiat mediei mondiale. În schimb, Covid-19 a cauzat moartea unui număr foarte mare de oameni în Italia, Spania, Franța, Anglia, New York și în SUA, per total. Luxemburg, Olanda și Belgia sunt, de asemenea, foarte afectate. 

Impactul coronavirusului este determinat de anumite caracteristici genetice, iar cercetătorii din Belgia sunt de părere că diferența genetică dintre locuitorii Europei ar putea fi răspunsul pentru răspândirea diferențiată a virusului. 

Ei vorbesc despre un fenomen care se numește polimorfismul D al genei ACE1 și cu cât mai mulți cetățeni au această mutație, cu atât numărul de decese din țara respectivă este mai mic. ”În general, în Europa de Est se întâlnește asta. În același timp, observați gravitatea pandemiei în Europa Occidentală, Centrală și Orientală”, a declarat profesorul Joris Delanghe.

Până la 41% din diferențele de contaminare între tări pot fi explicate prin frecvența acestei mutații. Cercetătorii au realizat acest studiu pe baza unor date științifice din peste 25 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Prin corelarea datelor cu cele privind numărul de infectări și de decese în aceste țări, au găsit această asociere pentru una din aceste gene, gena ACE1.

Vezi și: Folosirea corectă a măştii chirurgicale. #PoartăMască
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO