Derek Chauvin, polițistul care l-a sufocat pe George Floyd, găsit vinovat de moartea americanului

Derek Chauvin, polițistul care l-a sufocat pe George Floyd, găsit vinovat de moartea americanului
Derek Chauvin, găsit vinovat și de cetățenii americani. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 21 Aprilie 2021
Data actualizare: 21 Aprilie 2021
Un juriu format din 12 oameni l-a găsit vinovat pe Derek Chauvin de toate cele trei capete de acuzare, în cazul morții lui George Floyd. Fostul polițist din Minneapolis a ajuns după gratii și riscă 40 de ani de închisoare. Apărătorii săi pot face apel.

Tribunalul comitatului Hennepin din statul Minneapolis a decis, marți, după peste 20 de ore de deliberări, că Derek Chauvin este vinovat de moartea lui George Floyd. În mai 2020, americanul de culoare s-a stins din viață sufocat, după ce polițistul l-a imobilizat folosind o tehnică interzisă în statul Minneapolis: cu piciorul pe gât.

Jurații, 7 femei și 5 bărbați, l-au găsit vinovat pentru toate cele 3 capete de acuzare: crimă de gradul 2, crimă de gradul 3 și omor, informează foxnews.com. Pentru aceste fapte el riscă să stea după gratii 40 de ani.

Derek Chauvin a fost plasat după gratii imediat după citirea verdictului, însă avocații fostului polițist vor face apel. Ei au încercat să demonstreze în instanță că bărbatul a acționat în conformitate cu pregătirea pe care a primit-o în poliție.

Familia lui George Floyd a reacționat la scurt timp după pronunțarea verdictului. „Lucrurile nu se termină aici. Nu am uitat că şi ceilalţi trei poliţişti responsabili pentru moartea lui George Floyd trebuie să dea socoteală pentru faptele lor”, a transmis familia lui Floyd.

Apel la calm după verdict

Șeful poliției din Minneapolis, Medaria Arradondo, a emis o declarație publică în care a îndemnat la calm. Mii de oameni au ieșit pe străzi în Minneapolis pentru a saluta decizia instanței, pe care o consideră corectă.

Acum este momentul să ne folosim umanitatea pentru a ne ridica reciproc și a nu ne dărâma orașul”, a spus acesta.

Joe Biden a sunat familia lui George Floyd

Cu câteva ore înainte de pronunțarea verdictului, președintele Joe Biden a sunat familia lui George Floyd pentru a o asigura de tot sprijinul său moral. Mai mult, șeful statului a dezvăluit că se roagă ca verdictul să fie cel corect.

Într-un interviu, Philonise Floyd, fratele lui George Floyd, a mărturisit ce i-a spus președintele.

Știe cum e să pierzi un membru al familiei și cunoaște prin ce trecem noi acum. A vrut doar să știm că se roagă pentru noi și că speră ca totul va fi ok”, a spus acesta pentru today.com.

George Floyd, simbolul mișcării Black Lives Matter

Moartea lui George Floyd a dinamitat relația tensionată dintre autorități și americanii de culoare. Comunitatea afro-americană a taxat abuzurile poliției îndreptate împotriva americanilor de culoare. Mișcarea Black Lives Matter, născută imediat după tragica moarte a lui Floyd, a devenit un strigăt disperat pentru eradicarea rasismului. 

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:

FULLSCREEN
Derek Chauvin, polițistul care l-a sufocat pe George Floyd, găsit vinovat de moartea americanului
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies