Diagnosticat cu COVID-19, Alexandru Rafila avertizează românii să nu ia un anumit medicament, dacă se infectează

Diagnosticat cu COVID-19, Alexandru Rafila avertizează românii să nu ia un anumit medicament, dacă se infectează
Citeste mai mult despre: coronavirus, Alexandru Rafila, medicamente,
Data publicarii: 11 Decembrie 2020
Data actualizare: 13 Decembrie 2020
După ce a fost infectat cu noul coronavirus, Alexandru Rafila a vorbit, din izolare, despre starea sa de sănătate. În plus, le-a dat și un sfat românilor, legat de un medicament initial recomandat în tratamentul COVID-19.
Reprezentantul României la OMS a declarat pentru România TV:

„Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm.”
 
Azitromicina este un antibiotic și este utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene precum otite, pneumonie și infecții la nivel gastrointestinal. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI URMĂRI  MATERIALE EXCLUSIVE
:


FOTO: AGERSPRES

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies