Directoarea unei școli din Melitopol, închisă împreună cu alte colege într-un garaj de către soldații ruși

Directoarea unei școli din Melitopol, închisă împreună cu alte colege într-un garaj de către soldații ruși
Citeste mai mult despre: Ucraina, directoare, Melitopol, razboi, Rusia,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 06 Mai 2022
Data actualizare: 06 Mai 2022
Directoarea Școlii nr. 4 din Melitopol (Ucraina) a povestit, într-o înregistrare video, teroarea la care a fost supusă, după ce rușii au ocupat orașul. 

În Melitopol, unul din primele orașe capturate de ruși, 18 directori de școli au refuzat să se supună ordinelor noii conduceri. Profesorii și-au depus demisia, iar drept răspuns patru directoare de școli au fost răpite. 

Anjelina Covalenco, directoarea Școlii nr. 4 din Melitopol, povestește pentru Radio Svoboda (filială Radio Europa Liberă) teroarea prin care a trecut, fiind ținută două zile într-un garaj. 

„Am fost luată de acasă și adusă într-un garaj, împreună cu alte trei colege. Ne-au lăsat o găleată de plastic pe post de WC, apoi ne-au aruncat niște geci pentru bărbați și ne-au spus: „vedeți să nu vă bateți pe ele”. 

Femeile au fost apoi eliberate și urcate într-o mașină, fiind legate la ochi. Li s-a emis un ordin în care scria că „ar fi deportate și că nu mai au dreptul să se întoarcă în oraș”. 

„Ați sabotat procesul educațional. Veți fi pedepsite și scoase din oraș”, le-ar fi spus soldații ruși, povestește directoarea. 

„Nu înțelegeam ce înseamna faptul că „vom fi scoase din oraș”. Ne gândeam că fie vom fi trimise în DNR ( regiunea separatistă Donețk), fie vom fi împușcate undeva pe câmp”

Profesoarele au fost lăsate pe drum, la 30 de kilometri de Melitopol. 

„Ne-au aruncat pur și simplu, ca pe niște pui de pisică, de care ai vrea să scapi”, povestește directoarea școlii

După ce și-au dat seama unde sunt, profesoarele s-au întors acasă. Anjelina însă a decis să nu mai revină în orașul natal. S-a ascuns inițial la niște prieteni, apoi a reușit să fugă cu familia în Kiev. 

Sursă foto: Facebook/ Анжеліна Коваленко
Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!