Distanțarea socială în timpul Ramadanului. Musulmanii au luat cu asalt moscheile

Distanțarea socială în timpul Ramadanului. Musulmanii au luat cu asalt moscheile
Credința i-a scos pe musulmani din case de Ramadan. FOTO: Profimediaimages.ro
Citeste mai mult despre: Ramadan, distantare sociala, moschei, musulmani,
Autor: Dan Brumar
Data: 24 Aprilie 2020
Amenințarea la propria existență nu i-a alungat pe musulmani din moschei, în ciuda recomandărilor lansate de autorități. Credincioșii au încălcat regulile de distanțare socială pentru a se ruga de Ramadan.

Cea mai importantă sărbătoare musulmană, Ramadanul, a debutat joi seară, 23 aprilie, cu încălcări ale regulilor de izolare și distanțare socială. Credincioșii au luat cu asalt moscheile în mai multe țări musulmane, în ciuda avertismentelor autorităților.

Mă doare că trebuie să întâmpin glorioasa lună de Ramadan în circumstanțe care ne interzic să ne rugăm în moschei și să realizăm rugăciunile de Ramadan în casa lui Allah. Toate acestea se întâmplă din cauza măsurilor de siguranță luate pentru a salva viețile și bunăstarea umană, în lumina amenințării globale a Covid-19”, a spus într-o declarație publică Regele Salman al Arabiei Saudite.

Însă, mulți credincioși nu au pus preț pe recomandările autorităților și au participat la ritualul Tarawih, care are loc în debutul sărbătorii Ramadan.

Printre ei s-au aflat credincioșii musulmani din Banda Aceh, Indonezia (foto sus), care s-au rugat în moscheea Baiturrahman, joi seară. Autoritățile indoneziene au interzis adunările publice, inclusiv ritualurile religioase, pentru a proteja populația în fața noului coronavirus.

Unii dintre credincioși au improvizat un altar și un spațiu de rugăciune acolo unde i-a prins sărbătoarea musulmană. Printre ei este și Abdul Qayyum, un pakistanez care deține un mic magazin în Napoli, Italia. 

Bărbatul și-a respectat tradiția, dar și legile statului în care trăiește acum. Italia a obligat toate cultele religioase să se adapteze la noile condiții medicale și să renunțe la rugăciunile în biserici, sinagogi și moschei.

Mohammad Skuri Mohammad, un cleric musulman din statul Kelantan (Malaysia) a dezvăluit că a fost nevoit să renunțe la rugăciunile publice și la mesele în familie, chiar dacă acest lucru ar însemna să nu-și poată vedea cei 6 copii și cei 18 nepoți.

Este pentru prima dată în viața mea când nu pot să merg la moschee”, a spus acesta pentru aljazeera.com.

Totuși, credincioșii din orașul Lhokseumawe, Indonezia (foto sus), s-au ținut de tradiție și au luat cu asalt cea mai mare moschee din oraș.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Parintele Vasile Ioana vorbeste despre rugaciune si semnul crucii

FULLSCREEN
Distanțarea socială în timpul Ramadanului. Musulmanii au luat cu asalt moscheile
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO