Doliu la Casa Regală. Prinţesa Maria de Liechtenstein a murit la 81 de ani

Doliu la Casa Regală. Prinţesa Maria de Liechtenstein a murit la 81 de ani
Data publicarii: 22 August 2021
Data actualizare: 22 August 2021
Prinţesa Maria, soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, a murit sâmbătă la vârsta de 81 de ani.

Prinţesa Maria a suferit un atac cerebral miercuri, 18 august, și a decedat sâmbătă după-amiază, la spital, scrie Mediafax. Familia Regală a României a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina oficială de Facebook. 

Familia Regală a României a aflat cu nespusă tristețe de trecerea la Domnul a Alteței Sale Serenisime Principesa Maria, suverana-consort a Principatului Liechtenstein.

Născută Contesa Maria Kinsky de Wchinitz și Tettau la 14 aprilie 1940, la Praga, principesa s-a căsătorit cu Principele Suveran de Liechtenstein, Hans Adam al II-lea (pe atunci principe ereditar), în anul 1967. Principesa a fost mama Principelui Ereditar Alois, a Principilor Maximilian și Constantin, precum și a Principesei Tatiana.

Suverana-consort de Liechtenstein a absolvit Universitatea din München (Academia de Arte Aplicate) în anul 1961. A fost președinta Crucii Roșii din Liechtenstein timp de două decenii și a fondat o serie de organizații de caritate. Aceste organizații au avut, în ultimii treizeci de ani, proiecte în țara noastră. Dumnezeul să o odihnească în pace!

Sursă foto: Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!