Donald Trump susține că ia hidroxiclorochină de două săptămâni, preventiv anticoronavirus

Donald Trump susține că ia hidroxiclorochină de două săptămâni, preventiv anticoronavirus
Citeste mai mult despre: Donald Trump, hidroxiclorochină,
Autor: Doina Goanta
Data: 19 Mai 2020
După ce le-a sugerat americanilor să își injecteze deinfectant ca să se ferească de coronavirus, Donald Trump face din nou declarații șocante. Președintele Americii a mărturisit că de doua săptămâni ia preventiv hidroxiclorochină, un medicament anti-malaria extrem de controversat, despre care se spune că ar ameliora simptomele Covid-19, dar cu efecte secundare serioase.

Trump a promovat în ultimele săptămâni hidroxiclorochina ca medicament ce poate reduce simptomele provocate de noul coronavirus, deşi nu există dovezi medicale în acest sens, şi a declarat luni că a primit undă verde din partea doctorului de la Casa Albă să ia acest medicament. 

Donald Trump susţine că nu a prezentat niciun simptom al bolii. El a făcut anunţul supriză după o întâlnire cu directori de restaurante, la care s-a discutat despre impactul virusului, scrie BBC, citat de news.ro. 

Luna trecută, US Food and Drug Administration a spus că hidroxiclorochina „nu s-a arătat a fi sigur şi eficient  pentru tratarea sau prevenirea Covid-19”. Administraţia a avertizat că, în cazul administrării acestuia, în cazul unora pot să apară grave probleme ale ritmului cardiac, ca rezultat al combinării lui cu alte medicamente.

„Sunt om de ştiinţă. Nu îmi pasă de preferinţele voastre politice, dar vă rog să nu luaţi hidroxiclorochină. Este chiar dăunător şi, statistic, nu vă va ajuta să vă vindecaţi de Covid-19”, a scris un bărbat pe Twitter.

FULLSCREEN
Donald Trump susține că ia hidroxiclorochină de două săptămâni, preventiv anti coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO