Două eleve din Galați, admise la Harvard. Ce vor să studieze la prestigioasa universitate

Două eleve din Galați, admise la Harvard. Ce vor să studieze la prestigioasa universitate
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 20 Decembrie 2021
Data actualizare: 20 Decembrie 2021
Două eleve din România au fost admise la Harvard, una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Cele două tinere care au reușit această performanță sunt din Galați, iar în ultimii ani au obținut numeroase medalii și premii la competițiile internaționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică.   

Daria Teodora Hărăbor este una dintre viitoarele studente de la Harvard, scrie Viața Liberă. Ea a primit o bursă de peste 80.000 de dolari, iar din toamnă va studia Fizica. Tânăra va opta și pentru Astrofizică sau Matematică, pentru că la Harvard studenții pot alege două specializări din domenii diferite. 

Tânăra, elevă la Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, a adunat numeroase premii naționale și internaționale. Anul acesta, în noiembrie, fata a câștigat o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, din Columbia, și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie, potrivit sursei menționate mai sus. 

Daria i-a dedicat reușita ei profesoarei Nicoleta Becheanu, care s-a stins din viață în toamnă, după ce s-a infectat cu coronavirus. 

"Dumneaei este cea cu care m-am pregătit pentru olimpiade şi mi-a spus întotdeauna că locul meu e la Harvard, alături de alt fost coleg de-al ei, Radu Andrei, care şi el m-a ajutat foarte mult. De aceea, admiterea mea la Harvard i-o dedic memoriei dascălului care m-a susţinut tot timpul să visez să ajung aici", a declarat tânăra. 

Cristiana Andreea Murgoci este cea de-a doua elevă eminentă care va studia peste Ocean. Anul acesta a fost recompensată cu trei medalii de aur la Olimpiada Europeană de Fizică, la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor Baltice, dar şi la Olimpiada Internaţională de Fizică din Zhautykov.

Gălățeanca îşi doreşte să se întoarcă în România după ce-și va termina studiile la Harvard. Cristiana își dorește să îmbunătățească sistemul de sănătate din țara natală.  Pentru că este pasionată de cercetare, Cristiana vrea să studieze la Harvard și Inginerie, pe lângă Fizică și Matematică.

Vezi și VIDEO: Wine Trips România S2E5 | Sergiu Nedelea și Florin Busuioc, călătorie în cea mai bogată zonă viticolă din România
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!