E oficial! Câinele suspect de coronvirus în Hong Kong a fost infectat. Ce au descoperit veterinarii

E oficial! Câinele suspect de coronvirus în Hong Kong a fost infectat. Ce au descoperit veterinarii
Pomeranianul avea 17 ani. Medicii spun că moartea sa nu a fost provocată de COVID-19. FOTO: scmp.com
Autor: Dan Brumar
Data: 27 Martie 2020
O știre care alarma proprietarii de animale de companie la jumătatea lunii martie s-a dovedit adevărată. Câinele din rasa Pomeranian din Hong Kong, plasat în carantină în luna februarie, a fost infectat cu noul coronavirus.

Câinele, în vârstă de 17 ani, s-a stins din viață în urmă cu 11 zile, la două zile după ce a fost scos din carantină. El fusese suspect de infecție cu coronavirus și izolat de stăpâna sa, diagnosticată cu COVID-19.  

Testele realizate de medici după moartea patrupedului au confirmat că acesta a fost infectat cu noul virus. Informațiile au fost furnizate de reprezentanții Autorității de protecție a animalelor din Hong Kong, care au pecizat că au descoperit anticorpi în sângele patrupedului.

Acest lucru indică faptul că acest Pomeranian a dezvoltat un răspuns imun la infecția virală, cu anticorpii găsiți în sânge. Experții veterinari și oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong au concluzionat că Pomeranianul a fost infectat cu virusul COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Agricultură, Pescuit și Conservare din cadrul Guvernului regiunii Hong Kong, citat de South China Morning Post.

Mai mult, profesorul Malik Peiris (foto), un virusolog și profesor la Universitatea din Hong Kong, a declarat că animalul de companie nu a murit din cauza infectării cu coronavirus. El era bătrân și, cel mai probabil, l-au afectat condițiile de carantină și faptul că a stat departe de stăpâna lui.

În același timp, stăpâna lui, o femeie în vârstă de 60 de ani, s-a vindecat de COVID-19.

Până miercuri, specialiștii din Hong Kong au efectuat teste similare pe alte 25 de animale de companie: 17 câini și 8 pisici. Rezultatele au confirmat prezența virusului în cazul a doi câini care au fost în contact direct cu persoane confirmate cu COVID-19.

Aceste descoperiri indică faptul că pisicile și cânii nu se infectează ușor cu coronavirus și nu există nici o dovadă că aceștia joacă un rol în răspândirea virusului”, mai spune oficialul din Hong Kong.

Hong Kong avea, până vineri dimineață, 454 de cazuri de COVID-19 confirmate și 4 decese. Totodată, 110 oameni au fost declarați vindecați.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Mihai Margineanu

FULLSCREEN
E oficial! Câinele suspect de COVID-19 în Hong Kong a fost infectat. Ce au descoperit veterinarii
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO