Ea este cea mai înaltă femeie din lume, potrivit Guinness Book! Tânăra măsoară peste 2,15 metri

Ea este cea mai înaltă femeie din lume, potrivit Guinness Book! Tânăra măsoară peste 2,15 metri
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 13 Octombrie 2021
Data actualizare: 30 Octombrie 2021
Rumeysa Gelgi are 24 de ani și este din Provincia Karabuk, Turcia. Tânăra a intrat oficial în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă femeie din lume. 

Rumeysa suferă de sindromul Weaver, care determină, printre altele, o creștere accelerată.  Tânăra de 24 de ani măsoară peste 2,15 metri. 

Sindromul Weaver este o afecțiune genetică rară, în care copilul crește rapid pe tot parcursul copilăriei, dar are întârzieri în dezvoltarea intelectuală. În unele cazuri, unii copii pot avea, de asemenea, deformări ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale, precum și mușchii slabi și pielea flască. Nu există nici un tratament pentru sindromul Weaver.

Nu este prima dată când Rumeysa ajunge în Guinness Book. În 2014 a fost declarată cea mai înaltă adolescentă din lume. Atunci, tânăra avea 17 ani și o înălțime de 2,13 metri. Ea s-a folosit de popularitatea cu care a venit acest titlu pentru a susține alte persoane cu boli rare.

Din cauza bolii, Rumeysa folosește un scaun cu rotile, dar se poate deplasa și cu ajutorul unui cadru. 

“Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, așa că trebuie să te accepți așa cum ești, să fii conștient de potențialul tău și să dai tot ce ai mai bun. Îmi place că sunt diferită față de ceilalți. Este interesant, iar asta mă face să mă simt specială”, a declarat Rumeysa, potrivit Daily Star.

Cel mai înalt bărbat din lume este tot un turc. Sultan Kosen măsoară peste 2,51 metri. 

Fotografii: Instagram

Vezi și VIDEO: 

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies