• PRO TV
  • Eduard Antal, fost concurent Românii au talent, la Festivalul Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae 2023

Eduard Antal, fost concurent Românii au talent, la Festivalul Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae 2023

Eduard Antal, fost concurent Românii au talent, la Festivalul Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae 2023

Festivalul Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în București în perioada 3 - 25 iunie 2023.

Ediția din acest an propune șapte secțiuni distincte la nouă orgi diferite:

• Mari soliști – Catedrala Sfântul Iosif

• Ciné-Concert – Sala Radio

• Maestru & Discipoli – Universitatea Națională de Muzică București

• Orga și prietenii – Biserica Italiană și Biserica Franceză

• Muzică Veche – Biserica Luterană

• Vox Humana – Ateneul Român și Biserica Anglicană

• Organetto – Sinagogă

 

Va fi o ediție specială, o ediție a contrastelor și a emoțiilor muzicii de orgă – marcă a Festivalului Internațional de Orgă „Cantus Ecclesiae”.

În premieră, vom face un tur ghidat al orgilor din București. Pe durata festivalului vom putea asculta cea mai mare orgă din țară, dar și pe cea mai mică, cunoscută sub numele de organetto, de asemenea vom asculta cea mai nouă orgă construită în București, dar și pe cea mai veche.

Vor interpreta marii organiști Karol Mossakowski, Jean-Baptiste Monnot, András Gábor Virágh, Stefano Molardi, Renée Loupret și vom aduce în fața dumneavoastră repertorii de orgă inspirate din muzica gregoriană, concerte corale, muzică de cameră, dar și un ciné-concert.

Alături de Eduard Antal, printre artiștii români care vor interpreta se numără și Dan Racoveanu, Ursula Philippi, Erich Türk, Vlad Vișenescu, Oana Spânu-Vișenescu, Emil Vișenescu, Alin Costea, Maria-Luisa Andrici, Iulian Bereș, Teo Mondiru, Ioana Balașa, Elena Kyoko Cotrone, Alexandru Păvăloiu, Anca Cecilia Dumea, Ioan Paul Păuleț, Evelina Andrieș, Vlad Năstase, Török Orsolya-Borbála, Geanina Sălăgean, Daniel Nesimuca, Emil Racoveanu, Andra Iacobetz, Fernanda Romila, Marius Orăş.

Festivalul Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae este organizat de către Asociația Enarmonia și Arhidieceza Romano-Catolică de București prin „Oficiul pentru bunuri culturale ecleziastice și patrimoniu” în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București, Institutul Polonez și Institutul Maghiar.

Gazdele concertelor vor fi Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Luterană, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană. Cu unele mici excepții, concertele vor avea intrarea liberă, iar majoritatea concertelor vor fi transmise live pe postul de televiziune AngelusTv.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni