Elon Musk a anunțat crearea robotului umanoid Tesla

Elon Musk a anunțat crearea robotului umanoid Tesla
Citeste mai mult despre: Elon Musk, robot, robot umanoid,
Data publicarii: 20 August 2021
Data actualizare: 20 August 2021
Tesla construiește un robot umanoid „cândva anul viitor” numit Tesla Bot, robot anunțat la evenimentul despre Inteligență Artificială al companiei.      
Potrivit ziaruui The Independent, robotul va folosi aceeași inteligență artificială pe care o folosește compania de mașini electrice pentru vehiculele sale, va avea o înălțime de aproximativ 173 centimetri, va cântări în jur de 57 kg și va fi construit din „materiale ușoare”, cu un afișaj undeva pe corpul său pentru a arăta informație.
 
Musk spune că robotul este „destinat să fie prietenos și să navigheze printr-o lume construită pentru oameni”, dar va fi construit la un „nivel mecanic”, astfel încât un om să poată „să se ferească de el și să-l controleze”.
 

 
Robotul este gândit ca o soluție pentru munci „ repetitive sau plictisitoare”, cum ar fi mersul la un magazin și ridicarea alimentelor. "În esență, în viitor, munca fizică va fi o alegere. Dacă doriți să o faceți, puteți, dar nu va trebui să o faceți", a spus domnul Musk.
 
În ultimii ani, Musk a avertizat în repetate rânduri despre ramificațiile inteligenței artificiale și ale roboților.
 
În 2017, el a spus că există „cinci până la 10 la sută șanse de succes în a face AI sigură” și că toate companiile care lucrează la tehnologie ar trebui să încetinească procesul pentru a se asigura că nu construiesc neintenționat ceva periculos.
 
Trei ani mai târziu, Musk a spus că există riscul ca oamenii să fie depășiți de inteligența artificială înainte de 2025.
 
„Evaluarea mea despre motivul pentru care AI este trecută cu vederea de oameni foarte inteligenți este că oamenii foarte inteligenți nu cred că un computer poate fi vreodată la fel de inteligent ca ei. Și acest lucru este evident fals ”, a spus el.
 
„Ne îndreptăm către o situație în care AI este mult mai inteligentă decât oamenii și cred că acest interval de timp este la mai puțin de cinci ani de acum înainte. Dar asta nu înseamnă că totul merge în iad în cinci ani. Înseamnă doar că lucrurile devin instabile sau ciudate ".
 
Pe lângă rachete ca SpaceX și mașini electrice ca Tesla,  Musk dezvoltă, de asemenea, "Neuralink", un cip care conectează creierul direct la computerul pe care speră că va permite „simbioza om-inteligență artifcială”.

Vezi pe Pro Tv Plus - Wine Trips Romania – Ep.6 Povestea Cramei Oprișor
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!