Facebook e deja în viitor: lansează o nouă aplicație ce aduce oamenii împreună în realitatea virtuală

Facebook e deja în viitor: lansează o nouă aplicație ce aduce oamenii împreună în realitatea virtuală
Citeste mai mult despre: Facebook, aplicatie, Mark Zuckerberg, workrooms,
Data publicarii: 19 August 2021
Data actualizare: 19 August 2021
Lucrezi de acasă? Și colegii tăi la fel? Facebook vrea să vă reunească - într-un fel - prin realitatea virtuală. 
Compania lansează „Horizon Workrooms”, o aplicație VR (realitate virtuală) destinată reinventării spațiilor de birouri virtuale.
 
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a arătat produsul într-un interviu exclusiv cu co-gazda "CBS This Morning", Gayle King. Atât Zuckerberg cât și King purtau căști pentru ceea ce Zuckerberg a spus că a fost primul său interviu în VR-realitate virtuală.
 
Zuckerberg a spus că, încă din școala gimnazială s-a gândit la cum să creeze un sistem prin care oamenii să poată simți că ar juca împreună jocuri sau că vor explora - o parte din ceva numit „metavers”. Împreună, fără să fie împreună.
 

"Deci, mă gândesc la un metavers ca la următoarea generație a internetului", a spus Zuckerberg. „Așadar, vă puteți gândi la asta întrucât, în loc să avem un internet pe care îl privim pe telefoanele noastre mobile sau pe ecranele computerului nostru, avem un internet din care facem parte. "

Cu „Horizon Workrooms”, puteți intra și experimenta un birou de realitate virtuală ca avatare concepute personal. În camera de lucru, puteți vedea ecranul computerului și tastatura, puteți interacționa cu colegii dvs. de muncă, puteți face brainstorming și puteți face prezentări.
 
„Practic îți oferă posibilitatea de a sta în jurul unei mese cu oamenii de la munca, dar de acasă, și să faci brainstorming cu ei”, a explicat Zuckerberg. „Pentru persoanele care nu pot fi prezente prin realitate virtuală, ar putea face doar conferințe video. Deci puteți include pe toată lumea. Această experiență e destul de uimitoare și simțiți că sunteți chiar acolo, cu colegii dvs. "
 
Facebook a început să testeze ideea înainte de pandemia COVID-19. Pentru a accesa „Horizon Workrooms”, va trebui să cumpărați o cască Oculus VR. „Quest 2”, vândută în prezent de la 299 USD. După ce aveți setul cu cască, puteți descărca aplicația gratuită „Horizon Workrooms”, care vă va permite să vă alăturați propriului dvs. spațiu de lucru virtual. Puteți invita alți utilizatori cu un dispozitiv Oculus în sala de conferințe. Nu aveți căști? Membrii echipei fără echipament Oculus se pot alătura camerei printr-un link de conferință care îi afișează ca un apel video în interiorul camerei în locul unui avatar.

Proiectul face parte din încercarea Facebook de a fi mai mult decât o companie de socializare. Compania deține în prezent și Instagram, WhatsApp și Oculus.

Vezi pe Pro Tv Plus - Wine Trips Romania – Ep.6 Povestea Cramei Oprișor

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies