Facebook și Instagram își schimbă politica după evenimentele din Ucraina: va permite incitarea la ură

Facebook și Instagram își schimbă politica după evenimentele din Ucraina: va permite incitarea la ură
Informația a fost comfirmată de reprezentanții companiei Meta. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Martie 2022
Data actualizare: 11 Martie 2022
Meta, compania mamă a rețelelor Facebook și Instagram, a luat decizia de a permite postările care fac apel la violență împotriva Rusiei și Armatei Ruse, în contextul invadării Ucrainei. Derogările de la politica privind incitarea la ură sunt temporare și valabile doar în anumite țări.

O serie de e-mailuri interne ale companiai Meta, citate de Reuters, arată că cele două rețele de socializare vor permite postările care îndeamnă la violență împotriva invadatorilor ruși în state precum Armenia, Azerbaijan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.

Totodată, conform sursei citate, Meta va permite temporar postările care cer moartea lui Vladimir Putin și a președintelui din Belarus, Alexandr Lukașenko.

Ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, am permis temporar forme de exprimare politică ce, în mod normal, ar încălca normele noastre privind discursul violent cum ar fi 'moarte invadatorilor ruși'. Nu vom permite, totuși, incitări la violență împotriva civililor ruși”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Meta, într-o declarație de presă.

Reprezentanții Ambasadei Ruse în SUA au luat act de schimbările produse în abordarea Meta și a cerut autorităților de la Washington să intervină pentru a opri aceste „activități extremiste”.

Utilizatorii de Facebook și Instagram nu le dau proprietarilor acestor platforme dreptul de a stabili criteriile adevărului și de a asmuți națiunile, una împotriva celeilalte”, se arată în mesajul postat de ambasadă pe contul de Twitter al filialei indiene.

Săptămâna trecută, autoritățile de la Kremlin au decis să blocheze accesul rușilor la rețelele sociale din vest, ca măsură la sancțiunile economice luate de Occident împotriva Rusiei.

Fotografii: Shutterstock/Getty Images

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!