Festivalul Woodstock, anulat. „Chiar dacă e dificil, credem că e cea mai chibzuită decizie”

Festivalul Woodstock, anulat. bdquo;Chiar dacă e dificil, credem că e cea mai chibzuită decizie
Autor: Dan L. Brumar
Data: 29 Aprilie 2019
Celebrul festival Woodstock din august 1969 era pe punctul de a avea o continuare în 2019, însă organizatorii au anunțat anularea evenimentului din cauza unor probleme de siguranță a participanților.

Fanii Woodstock ar fi putut celebra anul acesta cum nu se poate mai bine cei 50 de ani de la prima ediție a festivalului. Din nefericire pentru ei, organizatorii au fost nevoiți să anuleze evenimentul, după ce toate detaliile fuseseră stabilite în luna martie a acestui an.

„În ciuda unor investiții serioase de timp, efort și dedicare, nu credem că putem asigura un festival demn de numele brandului Woodstock, asigurând totodată sănătatea și securitatea artiștilor, partenerilor și spectatorilor. În urma unei analize atente, Dentsu Aegis Network, un partener al Woodstock 50, a decis să anuleze festivalul. Chiar dacă e dificil, credem că e cea mai chibzuită decizie pentru toate părțile implicate”, au declarat reprezentanții companiei partenere, conform Page Six.

David Brown (stânga) și Carlos Santana (dreapta), la Woodstock 1969. FOTO: Getty Images

Fanii Woodstock 1969 își făcuseră speranțe, mai ales că în luna martie a acestui an fusese anunțat line-up-ul. Printre artiștii anunțați la Woodstock 50 se numărau Jay Z, Chance the Rapper, the Killers, Greta van Fleet, Pussy Riot, Miley Cyrus, Robert Plant și Santana.

Biletele nu fuseseră scoase la vânzare atunci, însă se preconiza că în aprilie organizatorii vor da liber în online. Însă, din cauza lipsei avizelor și autorizațiilor de utilizare a spațiului de concert, totul a fost amânat.

FOTO: Getty Images

Woodstock 50 ar fi trebuit să fie un festival de „trei zile de pace și muzică”. Față de ediția din 1969, când pe scenele de la marginea orășelului Bethel au urcat nume legendare ale rockului din acea vreme, ediția din 2019 era dedicată tuturor genurilor muzicale, din mai multe perioade. Festivalul ar fi trebuit să găzduiască și o serie de dezbateri și conferințe, asemănătoare conferințelor TED. 

Festivalul Woodstock, creat de patru tineri cu ambiții

Festivalul Woodstock din 1969 a fost posibil datorită implicării a patru tineri sub 30 de ani. Însă totul a pornit de la John Roberts, un tânăr provenit dintr-o familie bogată, care dorea să investească bani serioși într-o afacere colosală, care să-i aducă venituri și mai mari. Citește aici mai multe despre istoria Woodstock!

FULLSCREEN
Festivalul Woodstock, anulat. „Chiar dacă e dificil, credem că e cea mai chibzuită decizie”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO