Fiul lui El Chapo a comandat asasinarea unui artist celebru care a refuzat să cânte la nunta lui

Fiul lui El Chapo a comandat asasinarea unui artist celebru care a refuzat să cânte la nunta lui
El Chapo (foto), tatăl lui Ovidio, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru spălare de bani, trafic de droguri și crimă organizată
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 22 Decembrie 2021
Data actualizare: 05 Iunie 2022
“Așchia nu sare departe de trunchi”, spune o zicală din popor care se potrivește mănușă în cazul lui Ovidio Guzman Lopez, fiul lui Joaquin Guzman Loera, cunoscut în întreaga lumea ca “El Chapo”.

Fiul celebrului baron al drogurilor este acuzat că ar fi comandat asasinarea unul celebru cântăreț mexican, după ce acesta a refuzat să cânte la nunta lui. 

Acuzațiile au fost făcute de DoS (Departamentul de Stat al Statelor Unite), potrivit Daily Star

Potrivit informațiilor furnizate de DoS, Ovidio Guzman ar fi comandat uciderea unui artist mexican care a “îndrăznit” să-l refuze în ziua cea mare. Numele artistului nu a fost dat publicității și nici nu se știe dacă planului lui Guzman a fost dus sau nu până la capăt. 

De-a lungul anilor, au existat zvonuri despre posibile legături între artiști celebri și traficanții de droguri. Potrivit rapoartelor, cântăreți și actori celebri au participat la evenimentele organizate de traficanții de droguri.

El Chapo, tatăl lui Ovidio, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru spălare de bani, trafic de droguri și crimă organizată. El își ispășește pedeapsa în închisoarea de maximă securitate ADX Florence din Colorado, SUA. 

Autoritățile americane sunt acum cu ochii pe cei patru copii ai săi, inclusiv pe Ovidio, cunoscut și sub numele de El Raton (n.red Șobolanul).

Ovidio este membru de rang înalt al Cartelului din Sinaloa. Pe lângă faptul că a ordonat presupusa ucidere a cântărețului, Ovidio a ordonat și uciderea unor informatori și a unui traficant de droguri, potrivit DoS.

Ovidio a fost arestat în orașul său natal, Culiacan, în octombrie 2019, dar nu a fost în custodia poliției foarte mult timp. El a fost eliberat după ce mai mulți luptători înarmați au înconjurat echipa poliției din Garda Națională Mexicană, care îl capturase pe Ovidio Guzman. Atunci, străzile din orașul Culiacan s-au transformat într-un adevărat teatru de război, iar polițiștii mexicani s-au retras și l-au lăsat liber pe Guzman.

Acum Statele Unite ale Americii oferă o recompense de 5 milioane de dolari pentru oricine are informații care să ducă la arestarea și condamnarea lui Ovidio.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!