Fondatoarele Black Lives Matter, acuzate că au cumpărat o vilă din banii donați organizației

Fondatoarele Black Lives Matter, acuzate că au cumpărat o vilă din banii donați organizației
Alicia Garza, Patrisse Cullors, Opal Tometi și Melina Abdullah. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Aprilie 2022
Data actualizare: 05 Aprilie 2022
Scandal uriaș peste Ocean. Cele trei femei care administrează organizația Black Lives Matter sunt acuzate că au făcut achiziții în scop personal din banii donați pentru combaterea discriminării persoanelor de culoare. Este vorba de o vilă de 6 milioane de dolari în California.

Patrisse Cullors, Alicia Garza și Melina Abdullah, care se ocupă în prezent de operațiunile organizației Black Lives Matter, au celebrat, în iunie anul trecut, un an de la moartea lui George Floyd. Bărbatul, ucis pe stradă în urma unei intervenții a poliției din Minneapolis, a devenit un simbol al luptei împotriva brutalității poliției.

Cele trei femei au „sărbătorit” momentul în curtea unei vile din California, care, scriu jurnaliștii revistei New York Magazine, ar fi fost cumpărată din banii donați de oameni, în folosul organizației. Prețul de achiziție, 6 milioane de dolari, este considerat scandalos de presa din SUA.

Conform sursei citate, cele trei nu au anunțat public achiziționarea vilei, ci au ascuns acest detaliu de opinia publică. Ele s-au dat de gol când au postat un clip video pe YouTube, acum șters, de la evenimentul din iunie 2021.

FOTO: YouTube @staycold

Vila, cu șase dormitoare și șase băi, piscină și locuri de parcare pentru 20 de mașini, a fost cumpărată în octombrie 2020, în toiul luptei antidiscriminare. Banii au provenit din fondurile donate organizației Black Lives Matter Global Network Foundation, creată în 2020 pentru a continua activitatea fundației-mamă, Black Lives Matter.

Reacția fondatoarelor Black Lives Matter

Un oficial al fundației a dezvăluit că proprietatea nu a fost cumpărată în scop personal, ci a fost gândită ca spațiu de creație pentru artiștii și influencerii care colaborează cu organizația.

Anul trecut, New York Post a dezvăluit că organizația a mai cumpărat patru locuințe, în Los Angeles și Atlanta, în valoare totală de 3,2 milioane de dolari. În urma dezvăluirilor, Patrisse Cullors și-a dat demisia din funcția de director executiv.

Black Lives Matter a fost fondată în 2013 de Patrisse Cullors, Alicia Garza și Opal Tometi, cu scopul de lupta împotriva discriminării, rasismului și inechității sociale la care sunt supuși cetățenii americani de culoare. Melina Abdullah s-a ocupat de înființarea filialei din Los Angeles a organizației.

În 2020, Patrisse Cullors, Alicia Garza și Opal Tometi au creat Black Lives Matter Global Network, cu scopul de a continua și extinde activitățile mișcării Black Lives Matter.

Conform raportului publicat la finalul anului 2020, Black Lives Matter Global Network a primit donații de peste 90 de milioane de dolari doar în acel an.

Fotografii: Getty Images/YouTube @staycold

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!