Fotografia cu Florin Cîțu devenită virală după votul zdrobitor din Parlament

Fotografia cu Florin Cîțu devenită virală după votul zdrobitor din Parlament
Florin Cîțu nu a reușit să-i convingă pe partenerii de la USR PLUS să-l mențină în funcție. FOTO: Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 06 Octombrie 2021
Data actualizare: 06 Octombrie 2021
Cabinetul Cîțu a fost demis marți, în Parlament, după ce PSD, USR PLUS și AUR s-au coalizat pentru a-l debarca pe premier. Moțiunea de cenzură inițiată de contestatarii lui Florin Cîțu a fost dezbătută cu scântei, iar confruntarea din Parlament a oferit câteva imagini memorabile.

Florin Cîțu a fost nevoit să se recunoască înfrânt de o coaliție de conjunctură care i-a taxat „aroganța” și lipsa de măsuri concrete pentru punerea în practică a reformelor promise. Dezbaterea din Parlament a fost acidă, fiecare dintre grupări punctând defectele celeilalte.

Florin Cîțu a ieșit cel mai șifonat, mai ales că, în ultimele sale momente ca premier legitim, i-a atacat fără rezerve pe foștii parteneri de coaliție de la USR PLUS. 

Partidul AUR a ieșit și el în evidență cu discursul scurt și la obiect al liderului său, George Simion: „Nu irosim nicio secundă pe Cîțu. La revedere!”.

Însă, liderul AUR și Florin Cîțu au oferit fotografia zilei la dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură. George Simion a vrut să-l ironizeze și mai mult pe premier, care părea „singur împotriva tuturor”.

Fotografia, realizată de George Călin de la Inquam Photos, spune totul despre atmosfera din Parlamentul României, devenit câmp de război al orgoliilor nemăsurate.

Autorul fotografiei a explicat pentru PROTV.RO cum a reușit să surprindă momentul și ce mesaj îi transmite lui imaginea.

Fotografii de la Parlament, printre care și eu, avem parte de astfel de imagini mai tot timpul. Fotografia respectivă e făcută chiar înainte de moțiune. George Simion face live din Parlament mai tot timpul și l-a încolțit acolo, toți l-au încolțit. Cîțu părea deranjat, deși în imagine pare că zâmbește. Fotografia îmi transmite o agresivitate din partea lui Simion, care a intrat în spațiul personal al lui Cîțu, și o postură superioară a liderului AUR, care nu poartă mască. Și spune multe despre ceea ce s-a întâmplat ieri”, ne-a spus fotograful George Călin.

George Simion a filmat și a transmis în direct mai multe aspecte de la dezbaterea moțiunii, vrând să surprindă mimica lui Florin Cîțu, pus la zid de contestatarii săi.

Ar fi fost mai potrivit să retrageți moțiunea. Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru, e susținută de USR-PLUS. Am arătat foarte clar, cu mine premier, guvernarea nu e un joc de copii răsfățați. Sunt dezamăgit USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să vină la guvernare cu un premier mai indulgent Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Poate ne lămuresc ce plan au după moțiune. Dragi români, cu regret vă spun că ați votat un partid bipolar”, a spus Florin Cîțu de la tribuna Parlamentului.

Nu a reușit să convingă. Cabinetul său a căzut, după ce 281 de parlamentari au votat pentru demiterea guvernului.

Fotografii: Inquam Photos/Agerpres

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies