Fotografia virală cu un dulap de bucătărie, rămas intact după bombardament. Obiectul care a devenit un simbol în Ucraina

Fotografia virală cu un dulap de bucătărie, rămas intact după bombardament. Obiectul care a devenit un simbol în Ucraina
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 11 Aprilie 2022
Data actualizare: 11 Aprilie 2022
Orașul Borodyanka, din regiunea Kiev, a fost grav afectat de bombardamentele soldaților ruși. Cartiere întregi au fost distruse, iar zeci de cadavre sunt găsite zilnic sub dărămături. O fotografie care ilustrează un dulap de bucătărie, care a rămas intact, pe peretele unui bloc distrus, a devenit virală. Detaliul însă care a atras atenția a fost un ulcior în formă de cocoș, devenit simbolul rezistenței poporului ucrainean. 

După ce fotografia a fost distribuită intens pe rețelele sociale, presa din Ucraina a încercat să afle cine a locuit în apartamentul respectiv. Jurnaliștii postului ucrainean 1+1 au găsit-o pe Nadejda Dmitrievna, care s-a refugiat în vestul Ucrainei. În dimineața zilei de 25 februarie, ea făcea o supă. În aceeași zi, ea și-a părăsit locuința și nu s-a mai întors.  

Când rușii i-au bombardat casa, ea stătea ascunsă în subsolul unei clădiri înalte din apropiere. A doua zi, a plecat din oraș. „Am ieșit de la subsol doar în pantofi, cu un batic pe cap și cu un palton împrumutat... Și asta-i tot... Nu mai am nimic, nici măcar o fotografie”, - spune femeia, într-un interviu pentru TSN


 

Jurnalista i-a arătat o fotografie cu dulapul din bucătăria ei, care a rămas intact. Iată ce i-a răspuns femeia: „A fost instalat acum 12-13 ani. E posibil să fi rezistat pentru că peretele este foarte gros, dar și pentru că a fost bine fixat cu cârlige”. 

Femeia povestește că s-a mutat în bloc, în 1985, la scurt timp după ce a fost dat în exploatare. Accidentul nuclear de la Cernobîl i-a răpit soțul. Ea a rămas singură cu doi băieți. Din nefericire, mai târziu Nadejda a fost marcată de o altă tragedie. I-a murit băiatul cel mare, iar cu doi ani în urmă s-a stins și fiul mai mic, povestește ea în interviu, fără a da mai multe detalii. 

Fotografia cu dulapul de bucătărie a fost realizată de o tânără pe nume Elizaveta. Aceasta a distribuit-o pe Twitter, iar în scurt timp postarea ei a devenit virală în Ucraina. Detaliul care a atras atenția a fost ulciorul din ceramică, în formă de cocoș, care se afla pe dulap. 

Acest lucru i-a făcut pe mulți ucraineni să asocieze ulciorul din ceramică, opera sculptorului Procop Bidasiuc (Prokop Bidasiuk), cu rezistența popoprului ucrainean. 

Recent, când președintele Zelenski și prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, au făcut o plimbare prin centrul Kievului, o femeie le-a oferit în dar două astfel de ulcioare din ceramică. 


Sursă foto: captură video/ 1plus1.video
Vezi și: 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!