FOTOREPORTAJ Bucureștiul, o capitală „ca afară”: pustie, goală

FOTOREPORTAJ Bucureștiul, o capitală bdquo;ca afară : pustie, goală
Plimbare scurtă, în familie, în vremuri de pandemie. FOTO: PRO TV
Autor: Dan Brumar
Data: 13 Aprilie 2020
După aproape o lună de stare de urgență, Bucureștiul este mai pustiu ca niciodată. Stațiile de monitorizare indică o îmbunătățire substanțială a calității aerului, performanță rară pentru capitala României.

Vreau o țară ca afară, vreau o capitală goală a devenit slogan în 2010 datorită trupei Vunk. Pentru prima dată de atunci, poate, am obținut ce ne-am dorit. Avem o capitală aproape goală, în care aerul e respirabil. Ca afară.

Luni, stațiile de monitorizare a calității aerului din zona centrală a orașului erau pe „verde”, indicând concentrații de gaze nocive chiar și sub cele înregistrate în zilele de weekend. 

Dar, orașul nu a murit. Nici măcar nu doarme; robotește. Bucureștiul e, ca întotdeauna, un cuib de furnici. Doar că acum furnicile robotesc în interior: furnici-doctor, furnici-asistent, furnici-polițist, furnici-pompier, furnici-șofer. Mai sunt și furnicile-culegător, care fac piața dis-de-dimineață, în Săptămâna Patimilor, și furnicile-muncitor, care fac ca lucrurile să se învârtă încă. 

Sunt singurele care dau peste cap toată senzația de „capitală goală”. Și cred că este una dintre rarele ocazii când pe străzi poți vedea mai mulți pietoni decât mașini.

Vedeți mai jos câteva imagini din Bucureștiul zilelor noastre, Bucureștiul consemnat la domiciliu pe durata stării de urgență! AMR: 33 de zile.

Fotografii: PRO TV

FULLSCREEN
FOTOREPORTAJ Bucureștiul, o capitală „ca afară”: pustie, goală
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO