Friguroasa Siberie, cuprinsă de arșiță. Deși e primăvară, temperatura depășește 41 de grade Celsius

Friguroasa Siberie, cuprinsă de arșiță. Deși e primăvară, temperatura depășește 41 de grade Celsius
Citeste mai mult despre: siberia, arsita, siberie, temperatura,
Data: 21 Mai 2020
Recent, un val de căldură s-a abătut asupra regiunii Siberia, localnicii spunând că au trecut din iarnă direct în cea mai călduroasă vară.

Regiunea din Siberia, renumită pentru fapul că este cel mai friguros loc locuit de oameni de pe planetă, este cuprinsă în luna mai de temperaturi record.

Citește și

În multe zone, au fost înregistrate temperaturi de 25-35 de grade Celsius, cu maxime de 41 de grade, acestea fiind mult prea ridicate pentru orice perioadă a anului.

Una dintre consecințe este că gheața pe de râul Yenisei s-a topit cu o lună înainte de vreme, de obicei acest lucru petrecându-se în luna iunie.

Iar în sud, numărul căpușelor a crescut de 200 de ori, fiind pasibile de a provoca boala Lyme dar encefalită. În Tyumen, de pildă, medicii au înregistrat 100 de cazuri de înțepături de căpușă pe zi, conform directorului spitalului de boli infecțioase Galina Polushkina.

La finalul lunii aprilie, un număr record de incendii s-au declanșat în Siberia, cu sute de case și 2 milioane de hectare de pădure distruse. 

În încercarea de a scăpa de căldură, localnicii s-au înghesuit la plajă, pe malurile lacurilor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUP-сёрфинг Новосибирск (@sup_novosibirsk) on

”Sunt născut în Siberia și am trăit aici 60 de ani, nu-mi amintesc să mai fi fost vreodată o primăvară ca aceasta”, a declarat jurnalistul Sergey Zubchuk pentru The Siberian Times.

Pentru zilele următoare, experții prezic temperaturi anormal de calde - cu până la 30 de grade mai mari decât în mod normal - în vestul Siberiei și la Cercul polar arctic.

Foto. Shutterstock, Instagram

Pe protvplus.ro, puteți vedea toate emisiunile preferate:
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies