Garry Kasparov a vorbit despre modul în care poate fi oprită Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei

Garry Kasparov a vorbit despre modul în care poate fi oprită Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 25 Februarie 2022
Data actualizare: 25 Februarie 2022
Marele șahist Garry Kasparov, care a fugit în SUA în urmă cu mai mulți ani și care este un opozant al lui Vladimir Putin, a vorbit din nou despre modalitățile prin care președintele rus poate fi învins.

Încă din 2015, șahistul rus a vorbit în cartea „Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere” despre problemele pe care Ucraina le are cu Rusia, însă, așa cum afirmă Garry Kasparov, nimeni nu l-a băgat în seamă.

Acum, după ce Rusia a invadat Ucraina, șahistul a venit cu mai multe precizări pe Twitter, afirmând inclusive că știe cum ar putea fi învins Vladimir Putin. Iată mai jos ce a scris Garry Kasparov pe internet:

„Ok, după ce ani de zile avertismentele mele au fost ignorate, azi am auzit doar: «Garry, ai avut dreptate!». Voi repeta ce am spus atunci. Iată recomandările mele: 

- Sprijiniți militar Ucraina, imediat. Prin arme, informații, tehnologie. Mașina de război a lui Putin trebuie falimentată. Înghețați finanțele Rusiei și ale aliaților ei. Scoateți Rusia din fiecare instituție financiară și internațională!

- Retrageți toți ambasadorii din Rusia. Nu mai e loc de vorbit. Noul mesaj unificat este: «Opriți-vă sau veți fi izolați definitiv».

- Interziceți toate elementele mașinii de propagandă globală a lui Putin. Nu-l mai ajutați pe dictator să răspândească minciuni și ură.

- Demascați și acționați împotriva lacheilor lui Putin! Dacă Schröder (n.r. - om politic german) și oamenii lui continuă să lucreze pentru Putin, aduceți acuzații!

- Înlocuiți petrolul și gazul rusesc. Presiune pe OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol), creșteți producția. Nu poți salva planeta dacă nu salvezi oamenii de pe ea.

- Recunoașteți că vor exista costuri, sacrificii. Am așteptat mult, prețul este mare, dar va crește de-acum înainte. E timpul să luptați!

Călcâiul lui Ahile al lui Putin este faptul că el și clica lui își țin banii în lumea liberă, pe care spun că o disprețuiesc. Așa au ajuns să răspândească corupția, dar au oferit și o armă împotriva lor, dacă suntem dispuși să o folosim”


foto: Getty Images

Vezi și: Efectele anului 2022 de pe TikTok
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!