Grănicerii de pe Insula Șerpilor, în viață? Informațiile care le dau speranță ucrainenilor

Grănicerii de pe Insula Șerpilor, în viață? Informațiile care le dau speranță ucrainenilor
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 27 Februarie 2022
Data actualizare: 27 Februarie 2022
Cei 13 grăniceri de pe Insula Șerpilor care au refuzat să se predea echipajului unei nave de război rusești ar putea fi în viață. Autoritățile ucrainene au primit informația că ei s-ar fi predat rușilor și se află la Sevastopol. Cum au primit superiorii lor vestea.

Reprezentanții Serviciului de Grăniceri al Ucrainei au dezvăluit pe rețelele sociale că cei 13 grăniceri care apărau Insula Șerpilor ar putea fi în viață. Conform acestora, presa rusă a relatat că militarii s-ar fi predat Marinei ruse și se află la Sevastopol. 

Deși nu au încredere în relatările venite din partea rușilor, grănicerii ucraineni spun că investighează cazul și își păstrează speranța că aceștia sunt nevătămați.

SBGSU și forțele armate, ca și întreaga Ucraina, au primit speranța că toți apărătorii lui Zmiiny sunt în viață. Presa rusă a relatat că militarii ucraineni de pe insulă au fost trimiși la Sevastopol.

Informațiile preliminare că polițiștii de frontieră ar putea fi morți au venit înainte ca apărătorii să piardă contactul.

Așa cum s-a raportat anterior, pe 24 februarie, agresorul a tras din armament naval și a folosit avioane de luptă asupra polițiștilor de frontieră și soldaților Forțelor Armate de pe insula Zmiiny (Insula Șerpilor).

Conform informațiilor disponibile la acea vreme, infrastructura a fost distrusă și insula capturată. Înainte de asta, inamicul a încercat în mod repetat în zadar să intimideze apărătorii ucraineni cu cereri de predare și a primit un singur răspuns corect - nimeni nu se va preda”, declară pe Facebook reprezentanții Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

Grănicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor, în viață sau propagandă rusească?

Oficialii ucraineni spun că de la declanșarea ostilităților, partea rusă a dus și o intensă luptă de mistificare, motiv pentru care au motive să creadă că relatările din presă sunt doar propagandă menită să știrbească încrederea forțelor de apărare.

Înțelegem că propagandiștii ruși știu să facă atacurile informaționale necesare și să le folosească, menționând că apărătorii ucraineni s-au predat.

Polițiștii de frontieră și luptătorii Forțelor Armate s-au apărat cu curaj, mai ales în fața mijloacelor covârșitoare de înfrângere și a forțelor inamice.

În prezent, după ce primesc informații despre locația lor probabilă, SBGS și Forțele Armate lucrează pentru identificarea soldaților noștri, lucru obișnuit în rețelele deschise.

Sperăm din suflet ca băieții să revină acasă cât mai curând posibil, iar informațiile primite la momentul atacului asupra decesului să nu se confirme.

Glorie apărătorilor ucraineni!”, au mai scris grănicerii.

Au sfidat o navă de război rusă

Cei 13 grăniceri de pe Insula Șerpilor au înfruntat o navă rusească de război care le-a cerut să-și abandoneze posturile pentru a fi cruțați.

Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel veţi fi bombardaţi”, au anunţat invadatorii la megafon. 

Răspunsul ucrainenilor a fost unul neașteptat pentru atacatori: „Navă rusă, du-te-n %^&#!”. Apoi rușii au deschis focul. 

În prezent, Insula Șerpilor, situată la circa 45 km de România, se află sub control rusesc.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!