Grecii se pregătesc să deschidă sezonul estival! De când se poate merge la mare în Grecia și ce document va fi necesar

Grecii se pregătesc să deschidă sezonul estival! De când se poate merge la mare în Grecia și ce document va fi necesar
Citeste mai mult despre: coronavirus, Grecia,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 23 Aprilie 2020
Guvernul elen se gândește serios cum să iasă din criză și să scape de pandemia de coronavirus, iar Haris Theoharis, Ministrul Turismului din Grecia a vorbit inclusiv despre deschiderea sezonului estival.

Potrivit presei din străinătate, aproximativ 65% dintre hotelurile din Grecia ar putea intra în faliment în scurt timp din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că turismul trebuie salvat rapid. Astfel, Haris Theoharis a dezvăluit că începând cu data de 1 iulie lumea ar putea merge din nou la mare în Grecia, aceasta fiind și una dintre destinațiile preferate de români vara.

În cazul în care totul va merge conform planului pe care îl are Ministrul Turismului din Grecia, sezonul estival va dura trei luni (iulie, august și septembrie), urmând ca alte două luni (octombrie și noiembrie) să fie considerate perioadă de extrasezon.

Momentan, Grecia a prelungit interdicțiile de zbor până la mijlocul lunii mai, astfel că guvernul elen trebuie să se gândească serios cum va gestiona în continuare pandemia de coronavirus și dacă redeschiderea sezonului estival este o variantă bună.

Haris Theoharis a mai dezvăluit că guvernul elen ia în calcul introducerea unui „pașaport de sănătate” prin care oamenii să demonstreze că nu au coronavirus, că nu au fost niciodată infectați sau că au avut coronavirus și că s-au vindecat.

„Ceea aşteaptă oamenii şi operatorii de turism de la noi este să ne punem cu toţii de acord cu procedurile de sănătate şi să anunţăm un calendar clar, astfel încât să putem începe deschiderea hotelurilor. După părerea mea, dacă ne ocupăm de efectuarea testelor de la ţară la ţară, va fi foarte dificil. Dar dacă suntem cu toţii de acord de la început, atunci le-am putea face în punctele de intrare, la aeroport... Dacă ar fi să îi dăm un nume, ar fi un fel de paşaport de sănătate”, a spus Haris Theoharis, Ministrul Turismului din Grecia.

Astfel, toți cei care vor să își petreacă vacanța de vară în Grecia trebuie să aibă asupra lor acest „pașaport”, grecii având deja discuții în acest sens cu membrii Uniunii Europene.

Vezi și: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 5: Cristina Almăşan, copilărie fără părinţi

FULLSCREEN
Grecii se pregătesc să deschidă sezonul estival! De când se poate merge la mare în Grecia și ce document va fi necesar
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO