Guvernul din Maldive a transformat o insulă abandonată într-un resort de lux pentru cei afectați de COVID-19

Guvernul din Maldive a transformat o insulă abandonată într-un resort de lux pentru cei afectați de COVID-19
Data: 26 Martie 2020
Maldive a transformat una dintre fostele sale insule tip resort de lux într-un spațiu de carantină, potrivit South China Morning Post. Pacienții vor fi tratați pe insula Villivaru din Atolul Kaafu, care se află la aproximativ 15 km de capitală.

Stațiunile de pe insula Villivaru au fost populare în anii 1980 și 1990, deși au fost abandonate de ani buni. 

Citește și

SCMP raportează că spațiul de carantină a fost finalizat în 10 zile de 50 de lucrători. Clădirea renovată are în prezent 30 de camere cu aer condiționat, fiecare dintre acestea conținând room-service, un mini-bar complet dotat și un TV cu ecran plat. În plus, medicii vor avea grijă de cei carantinați gratuit. Nu este permis să vină vizitatori pe insulă.

Potrivit ministrului turismului din Maldive, Ali Waheed, țara are acum 1.158 de camere cu un total de 2.288 de paturi disponibile pentru cei care trebuie să fie carantinați pe fondul pandemiei.

 

În prezent, Maldive are doar 13 cazuri de coronavirus raportate, iar turismul nu este strict interzis. Cei care provin din anumite țări, cum ar fi Spania, Italia, Iran și China continentală, au totuși rstricții, în timp ce proprii cetățeni care reintră în țară sunt supuși unei carantine de 14 zile.

Business Insider a raportat anterior că, pe 7 martie, Kuredu Island Resort, una dintre cele mai mari stațiuni de lux din Maldive, a trebuit să intre în carantină timp de cinci zile, după ce doi membri ai personalului au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Oaspeții din stațiune au fost ulterior carantinați. Pe 12 martie, unele dintre restricții au fost ridicate, iar oaspeții au fost lăsați să părăsească insula după ce au fost examinați de Agenția pentru Protecția Sănătății.

Foto: Shutterstock

Viata Bate Vlogul - Sezonul 2. Emil Rengle si cei 13 vloggeri lanseaza videoclipul piesei Viata Bate Vlogul
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies