Ies la iveală noi informații despre Kim Jong-un. Liderul nord-coreean ar fi murit din cauza noului coronavirus

Ies la iveală noi informații despre Kim Jong-un. Liderul nord-coreean ar fi murit din cauza noului coronavirus
Data: 26 Iunie 2020
Noi informații despre moartea lui Kim Jong-un au ieșit la iveală, după ce Japonia a declarat că are suspiciuni legate de moartea dictatorului și că drept cauză ar fi chiar Covid-19.

În ultimele luni, aparițiile liderului nord-coreean au fost foarte puține, dând astfel naștere suspiciunilor cu privire la declinul stării lui de sănătate. În acest context, Japonia lansează niște zvonuri cum că acesta ar fi murit din cauza noului coronavirus, conform The Sun.

Primele zvonuri că ar fi murit sau că ar fi grav bolnav ar fi apărut atunci când dictatorul nord-coreean, în vârstă de 36 de ani, nu și-a făcut apariția la celebrările zilei de naștere a bunicului său Kim Il-Sung, în data de 15 aprilie. Atunci s-a crezut că dictatorul ar fi murit din cauza unei operații pe cord nereușită.

După o absență de 20 de zile și-a făcut apariția din nou, pe data de 1 mai, după care a dispărut din nou. De atunci, media nord-coreeană a difuzat numeroase știri despre activitățile acestuia, dar nu l-au arătat participând la niciunul din evenimente.

La o conferință recentă de presă, Ministrul Apărării din Japonia a declarat că activitatea statului nord-coreean este foarte ciudată. "Avem suspiciuni cu privire la sănătatea lui Kim Jong-un" a declarat acesta. 

Coreea de Nord contiună să susțină că nu a avut nici măcar un caz de coronavirus, însă specialiștii contrazic această declarație.

Unele surse care umăresc activitatea politică din Coreea de Nord speculează faptul că Kim ar fi în stare critică, sau chiar mort.

Ei spun că pandemia a înrăutățit grav situația economică din Coreea, deoarece pe lângă sancțiunile economice datorită programului lor nuclear, principalul lor partener de comerț, China, are granițele închise.

În ciuda haosului pandemiei, se pare că Coreea de Nord este hotărâtă să continue dezvoltarea armamentului nuclear pentru a i se împotrivi Americii

Susă foto: Getty Images

Vezi și: 

FULLSCREEN
Ies la iveală noi informații despre Kim Jong-un. Liderul nord-coreean ar fi murit din cauza noului coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO