Imagini emoționante | Papa Francisc s-a rugat singur, în Piața Sfântul Petru din Roma

Imagini emoționante | Papa Francisc s-a rugat singur, în Piața Sfântul Petru din Roma
Autor: Dan L. Brumar
Data: 28 Martie 2020
Papa Francisc s-a rugat pentru întreaga umanitate, singur, în Piața Sfântul Petru. Suveranul Pontif a binecuvântat oamenii, indiferent de confesiune, gest care se face, de obicei, doar de două ori pe an.

Imaginile cu Papa Francisc rugându-se de unul singur în piața rămasă goală, ca urmare a restricțiilor de circulație, fac înconjurul lumii. Vineri seară, suveranul Bisericii Catolice a binecuvântat pe toți locuitorii planetei în acest moment greu pentru umanitate.

Gestul său este cu atât mai mare cu cât binecuvântarea colectivă se face, de regulă, doar de cel mult 3 ori într-un an: o dată la învestirea Papei, o dată de Paște și o dată de Crăciun.

Întunericul s-a adunat deasupra piețelor noastre, străzilor noastre, orașelor noastre. Ne-a luat viețile, umplând totul cu tăcere asurzitoare și un gol dureros care oprește totul pe măsură ce trece. O simțim în aer. Ne găsim speriați și pierduți (...) Am realizat că suntem în aceeași barcă, toți vulnerabili și dezorientați, dar în același timp, importanți și necesari, toți chemați să vâslim împreună, fiecare dintre noi având nevoia de a-l alina pe celălalt”, a spus Papa Francisc.

Zilele trecute, Papa Francisc s-a plimbat pe străzile Romei și s-a rugat pentru cei care luptă cu pandemia, bolnavi sau cadre medicale, dar și pentru cei afectați de regimul de viață restrictiv.

Suvernanul Pontif a chemat oamenii, indiferent de confesiune, să se roage pentru ca salavatorii de vieții să oprească acest virus care amenință chiar existența omenirii.

Papa Francisc, imagini impresionante. Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

FULLSCREEN
Imagini emoționante | Papa Francisc s-a rugat singur, în Piața Sfântul Petru din Roma
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO