IN ACEST WEEKEND: Meseriași și negustori în Bucureștiul de-altădată

IN ACEST WEEKEND: Meseriași și negustori în Bucureștiul de-altădată
Data publicarii: 22 Octombrie 2018
Data actualizare: 22 Octombrie 2018
Bucureştiul interbelic avea gusturi fine, care combinau gastronomia traditională cu cea europeană. Şi puteţi simţi şi voi savoarea unei perioade speciale, în acest weekend, în capitală. 

Timp de trei zile, de vineri până duminică, între orele 10:00 – 21:00, pe Șos. Kiseleff, la Alveola, se reface atmosfera Bucureştiului interbelic. Vă veţi putea bucura de costume de epocă,demonstraţii meşteşugăreşti,  dansuri, teatru pentru copii și muzică

În plus, Târgul Meseriaşilor pune la dispoziția vizitatorilor o gamă diversificată de produse confecționate de artizani în încercarea de a revitaliza vechile meserii. Se vor regăsi produse de manufactură specifice confecţionate de sticlari, bijutieri, croitori, blănari, modişti, pălărieri, librari, căldărari, olari, mărgelari, tăbacari, fotografi, pictori, dogari.

Zona Gastronomică "Gusturi de-altădată” îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească dar si internaţională. Se pot încerca și degusta produse preparate după rețete vechi, romaneşti, turceşti, armeneşti, italieneşti specifice perioadei interbelice.

Targul de marunţişuri “antichităţi” va aduna colecţionarii de astăzi, urmaşii mămularilor şi telarilor de altădată. Vor aduce cu ei obiecte din acele timpuri, cu parfumul vremurilor de demult. Se va asculta muzică veche la patefon, se va putea viziona o expozitie de pălării vechi şi se va sta la poveşti.

Se vor organiza şi spectacole de teatru pentru copii, toate cu intrare gratuită: “ Fata babei şi fata moşneagului”, „Ursul păcălit de vulpe”. 

Nu vor lipsi din această ediție atelierele de creație, precum „Atelier de realizat bijuterii- realizarea de obiecte de podoabă ”, „Căldărarii – demonstraţia unui meşteşug – realizare de ibrice din alamă”, „Atelier de olărit –Roata olarului”, „Atelier de confecţionat cochetării: funte, broşe, mănuşi de damă etc”, „Atelier fotografic ”, „Pictură pe sticlă”, “Atelier de împâslit lâna”, “Atelier de confectionat păpuşi din material textil”, “Atelier de pictură ”, “ Atelier interactiv – Strada şi meseria”. 

FOTO: UNSPLASH
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies