În sfârșit, liberi! Fericirea copiilor spanioli după ce li s-a permis să iasă din case după 6 săptămâni

În sfârșit, liberi! Fericirea copiilor spanioli după ce li s-a permis să iasă din case după 6 săptămâni
Sfârșitul carantinei pentru copiii din Spania, sărbătorită cum se cuvine de cei mici. FOTO: Shutterstock
Copiii de până la 13 ani au putut ieși din case, însoțiți de părinți, pentru prima dată de la declararea stării de carantină în Spania. Bucuria celor mici a fost pe măsura restricțiilor de până acum.

Autoritățile spaniole le-au permis copiilor sub 14 ani să se bucure de mișcare în aer liber, însoțiți de părinții lor, după aproape 6 săptămâni în care au fost ținuți în case. Cele mai multe comunități autonome ale Spaniei au suspendat cursurile la 14 martie, odată cu instituirea carantinei. Însă, alte regiuni i-au trimis pe elevi acasă încă din 12 martie.

Bucuria celor mici a fost fără margini, iar instantaneele susprinse de fotografi duminică, în prima zi de ridicare a restricțiilor, vorbesc de la sine.

În toată Spania, copiii au fost văzuți alături de părinții lor la cumpărături sau în parcuri, unde s-au dat cu rolele, cu trotinetele sau cu bicicletele. 

Acești băieți din Barcelona au jucat fotbal cu tatăl lor, cum o făceau înainte de carantină.

Specialiștii în sănătate mintală i-au convins pe politicieni să adopte o relaxare a măsurilor de izolare în cazul copiilor, aflați în categoria de risc pentru anxietate și depresie.

Așa că mulți au profitat din plin de libertatea de a ieși din case pentru a redescoperi orașul de baștină. Unii și-au făcut și fotografii cu principalele obiective demne de vizitat, ca și când ar fi fost turiști în propriul oraș.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Ce pot face copiii care au ieșit din izolare

Conform autorităților, măsura de relaxare îi vizează dor pe copiii cu vârsta până la 13 ani. Cei care au împlinit deja 14 ani nu pot ieși în colectivitate pentru a se bucura de libertate. Directiva a stârnit discuții aprinse în forurile decizionale de la Madrid, însă decizia a rămas unanimă: adolescenții care au împlinit 14 ani nu pot ieși afară decât pentru treburi mărunte (dus gunoiul, cumpărături pe lângă casă etc).

Ceilalți copii au voie să petrească afară cel mult o oră pe zi, în intervalul orar 9.00 – 21.00, însă doar însoțiți de unul dintre părinți, scrie El Mundo. Regula de bază este aceeași peste tot: familiile nu pot ieși afară decât în grupuri de cel mult 3 persoane, iar copiii pot fi însoțiți de un singur părinte. De asemenea, locurile de relaxare nu trebuie să se afle la o distanță mai mare de un kilometru de casă.

Spania a înregistrat cel mai mic număr de decese într-o zi (367), de la începutul lunii martie încoace, cu o zi înainte de relaxarea măsurilor de izolare. Însă, țara iberică rămâne cu un record de infectări în Europa (223.759 de cazuri) și cu 22.902 decese.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 5: Cristina Almăşan, copilărie fără părinţi

FULLSCREEN
În sfârșit, liberi! Fericirea copiilor spanioli după ce li s-a permis să iasă din case după 6 săptămâni
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO