În ultimii ani, progresul înregistrat de femei la nivel global e remarcabil! Cu toate acestea, există încă o mare problemă

În ultimii ani, progresul înregistrat de femei la nivel global e remarcabil! Cu toate acestea, există încă o mare problemă
Data publicarii: 23 Octombrie 2020
Data actualizare: 23 Octombrie 2020
Potrivit unui studiu publicat de rescue.org, drepturile femeilor au avansat foarte mult în ultimii 25 de ani. 
În toamna anului 1995, cea care pe atunci era prima doamnă a Americii,  Hillary Clinton, a declarat unei audiențe de lideri mondiali și activiști adunați la Beijing pentru a patra Conferință mondială pentru femei:

„Drepturile omului sunt drepturile femeilor ... Și drepturile femeilor sunt drepturile omului”. 


Conferința a avut ca rezultat mai mult decât un discurs celebru: a produs Platforma de acțiune de la Beijing, o foaie de parcurs pentru egalitatea de gen pe tot globul.

Astăzi, până unde am ajuns în promovarea drepturilor femeilor? 
 
O nouă analiză a Comitetului internațional de salvare trage concuziile: la nivel global, femeile au înregistrat progrese remarcabile pe mai multe planuri:
 
*o creștere de 110% pentru femeile care au devenit parlamentari;
 
*o creștere de 49% pentru femeile care au devenit miniștri;
 
*o scădere de 38% a deceselor la naștere;
 
*o creștere de 18% a alfabetizării;
 
Cu toate acestea, aceeași analiză constată că, deși au existat îmbunătățiri mari la nivel global, refugiații și alte femei și fete afectate de conflicte nu au cunoscut același nivel de progres ca și restul lumii. Multe femei din aceste categorii au înregistrat chiar și scăderi ale calității vieții, mai ales că numărul refugiaților continuă să crească la nivel mondial.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDA MATERIALE SPECIALE CU VEDETELE PREFERATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies