Începe Kinodiseea, cel mai important festival internațional de film pentru publicul tânăr

Începe Kinodiseea, cel mai important festival internațional de film pentru publicul tânăr
Autor: Dan L. Brumar
Data: 08 Noiembrie 2018
Aflat la a zecea ediție, Festivalul internațional de film Kinodiseea promite să te distreze la maximum, fie că ești adult, fie că ești copil.

Cel mai mare festival de film pentru copii și adolescenți din Europa de Sud-Est, Kinodiseea, aliniază la start în acest an proiecții variate dedicate publicului tânăr. Dacă ai între 3 și 18 ani, atunci aici ar trebui să-ți petreci timpul în următoarea săptămână. Dacă ai peste 18 ani, garantăm că nu te vei plictisi deloc. Festivalul începe azi, 8 noiembrie 2018, cu avanpremiera animației Colț Alb, în regia lui Alexandre Espigares (ora 19.00, Cinema PRO).

Filmul, o producție Franța/Luxemburg, este subtitrat în limba română și recomandat copiilor din clasele II-VIII. Filmul de animație a primit distincția Cea mai fidelă adaptare a îndrăgitei cărți a lui Jack London.

Festivalul durează până până pe 13 noiembrie 2018, iar proiecțiile au loc în București.

Alte proiecții de la Kinodiseea

Vitello – o producție Danemarca, cu dublaj în limba română. Este recomandat copiilor de grădiniță și de școală primară. 

Filmul de animație spune povestea lui Vitello, un băiețel cu un apetit, energie și ambiție colosale. Locuiește doar împreună cu mama lui într-o casă de la oraș. Vitello nu se plictisește prea repede, are mulți prieteni, un mall și o grămadă de idei care abia așteaptă să fie testate și experimentate – viața e bună! Însă lui Vitello îi lipsește prezența unui tată în viața lui, nu și-a cunoscut niciodată tatăl, așa că pleacă în căutarea unuia.

Când: 9 noiembrie 2018, ora 10.00

Unde: Cinema Eforie București

Intrare liberă

 

Copiii lui Ghenghis – o producție Mongolia, cu dublaj în limba română. Filmul este recomandat copiilor din clasele III-VII. 

Pelicula ne prezintă tradiția curselor de cai din Mongolia, țară unde cel mai adesea oamenii învață să călărească înainte să învețe să meargă. Frații Dorj (12 ani) și Byambaa (8) speră că tatăl lor va depăși reticența de a-i învăța această faimoasă deprindere. Acest film emoționant despre curaj și familie ne oferă un portret intim al moștenirii culturale mongole Naadam Festival, o imagine rare pe marile ecrane.

Când: 9 noiembrie 2018, ora 10.00

Unde: Sala Gloria, Teatrul Metropolis București

Intrare liberă 

 

Supa Modo – o producție Germania/Kenya, subtitrată în limba română. Pelicula, recomandată copiilor din clasele III-VIII, a primit premiul Crystal Bear-Special Mention la Festivalul de Film de la Berlin, premiul publicului pentru Cel mai bun film străin la Cinetopia la Toronto IFF.

E vorba despre Jo, o fetiță de 9 ani care suferă de o boală terminală. În momentul în care puține mai pot fi făcute pentru ea, părăsește spitalul și se întoarce acasă. Mama ei, Kathryn, și sora ei adolescentă Mwix unesc micuțul sat Maweni pentru o cauză comună – aceea de a o convinge pe Jo că are puteri speciale și că este de fapt o super-eroină.

Când: 9 noiembrie 2018, ora 12.00

Unde: Cinema Eforie București

Intrare liberă

 

Căpitanul Mortem – o producție Irlanda/Estonia/Belgia, cu dublaj în limba română. Filmul e recomandat copiilor de grădiniță și de școală primară. 

Un băiat învață să aibă control asupra propriei sale vieți, când este micșorat la dimensiunea unei insecte și nevoit să își cârmuiască propriul vapor de jucărie printr-o cafenea inundată. Morten trebuie să fie micșorat înainte să se poată maturiza.

Când: 10 - 11 noiembrie 2018, ora 11.00

Unde: Cinema Eforie București

Intrare: 7-10 lei

 

Los Bando – o producție Norvegia/Suedia, cu subtitrare în limba română. Filmul e recomandat copiilor din clasele III-VIII și a fost inclus în competiție la Berlinale Generation 2018.

Cei mai buni prieteni, Grim și Axel, au visat încă de când aveau 8 ani să participe la Campionatul anual norvegian de muzică Rock. Împreună, au format o trupă – Los Bando Immortale, încă le lipsește un basist, iar vocalistul și chitaristul lor nu prea pot cânta. Grim încă nu a îndrăznit să le spună, însă în momentul când sunt acceptați la Campionat, trebuie să găsească o soluție cât at zice pește.

Când: 11 noiembrie 2018, ora 16.30

Unde: Cinema Eforie București

Intrare: 7-10 lei

 

Străjerii - o producție România, în regia lui Liviu Mărghidan. Filmul este recomandat copiilor din clasele I-VIII. 

19 copii sunt în tabără la munte alături de cei doi însoţitori, Florentina şi Vasile. Când micul Radu se pierde în pădure, toţi ceilalţi din grup, inclusiv sora lui mai mică, se îngrijorează şi îşi imaginează tot soiul de scenarii fantastice. Dar Radu găseşte ajutor chiar acolo unde se aştepta mai puţin.

Când: 12 noiembrie 2018, ora 10.00

Unde: Cinema PRO

Intrare liberă

 

The Breadwinner/Parvana – o copilărie în Afganistan – o producție Irlanda/Canada/Luxemburg. Filmul este recomandat copiilor din clasele II-VII și a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film de animație. E câștigător al Globului de Aur în 2018 pentru Cea mai bună animație.

Filmul urmărește povestea extraordinară a unei fete afgane de 11 ani, Parvana, născută într-o lume de conflict și opresiune în continuă schimbare, care își găsește tăria în iubirea din familia ei. În Kabulul controlat de talibani, femeile și fetele nu au voie să părăsească casa fără să fie escortate, să câștige bani sau să cumpere mâncare și consumabile din piață. Când tatăl lui Parvana, un profesor, este închis pe nedrept, aceasta trebuie să se deghizeze în băiat pentru a deveni singurul susținător și suport al familiei sale. Împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Shauzia, ea riscă descoperirea încercând să afle dacă tatăl ei este încă în viață. Arătând curaj și perseverență, Parvana face tot ce poate pentru a-și susține familia, încercând cu disperare să-și elibereze tatăl.

Când: 12 noiembrie 2018, ora 19.00

Unde: Cinema PRO București

Intrare liberă.

Pe lângă lungmetraje de excepție, festivalul aduce o serie de scurtmetraje care merită văzute. În plus, copiii se vor putea încrie la ateliere de creație (de acrobație, reciclare creativă, animație, decoruri, design, scenografie etc.). Detalii despre ateliere găsiți AICI.

FULLSCREEN
Începe Kinodiseea, cel mai important festival internațional de film pentru publicul tânăr
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO