Încercarea curajoasă de a transformă o râpă într-o evadare din jungla urbană nu a rămas neobservată

Încercarea curajoasă de a transformă o râpă într-o evadare din jungla urbană nu a rămas neobservată
Data: 11 Ianuarie 2019

Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv. Voluntarii au început treaba în urmă cu patru ani şi, din 2017, organizează concursuri pe locul lăsat în paragină multă vreme.

Octavian Mercouffer, Asociaţia "Mausi": "Câteva mii de tone de gunoi, în jur de 300-350 de remorci de deşeuri scoase. E o râpă şi acuma, numai că şi Valea Prahovei a fost o râpă şi acum e una din zonele cele mai căutate." Voluntarii mai au de muncă până să vadă gata "Țiglina Bike and Trail Park", iar Dragoş Bucur le-a venit în ajutor cu un premiu de 10.000 de euro.

Câştigătorii vor folosi finanţarea din campania "Cinstim binele" ca să cosmetizeze traseele şi să le repare, unde este cazul. Cristian Mircioi, Asociaţia "Mausi": "Traseul este întortocheat, noi am folosit la maxim suprafaţa, dacă nu ai nişte direcţionări, s-ar putea să fii pe contrasens, să te învârti în buclă. Este liberă intrarea. Ce ne dorim e să le dăm oamenilor o şansă de a evada din junglă urbană." Octavian Mercouffer, Asociaţia "Mausi": "Se poate practica alergatul, se poate practica ciclismul, pot fi combinaţii de alte sporturi." Silvia Mircioi, Asociaţia "Mausi": "Când vin aici, simt că tot aerul mi se duce în plămâni şi, de fapt, lucrez cu adevărat."
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO