Interviu cu purtătorul de cuvânt al talibanilor! Ce a răspuns la întrebările legate de soarta oamenilor din Afganistan?

Interviu cu purtătorul de cuvânt al talibanilor! Ce a răspuns la întrebările legate de soarta oamenilor din Afganistan?
Citeste mai mult despre: Kabul, Afganistan, interviu, talibani,
Data publicarii: 17 August 2021
Data actualizare: 16 Octombrie 2021
În urma anchetei știrilor BBC, corespondentul Yalda Hakim a primit un apel de la purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, în timp ce televiziunea prezenta în direct situația din Afganistan.
Jurnalista a transformat buletinul de știri într-un interviu aprofundat. Hakim prezenta BBC News când Shaheen a sunat la ceea ce părea a fi telefonul ei mobil. În câteva secunde, jurnalista l-a pus pe Shaheen pe difuzor pentru a se asigura că spectatorii îl pot auzi, înainte de a cere să se prezinte.
 
„Este bine?” a întrebat ea, menținând contactul vizual cu camera. „Pot să audă spectatorii noștri asta?” De acolo, Hakim a susținut un interviu de 30 de minute, în timp ce  l-a chestionat pe purtătorul de cuvânt cu privire la planurile aparente ale talibanilor pentru Afganistan.
 
Interviul s-a purtat în momentul în care președintele afgan Ashraf Ghani a fugit din țară după ce forțele talibane au intrat în capitală, în urma unui avans rapid în toată țara, avans care a determinat căderea dramatică a guvernului susținut până atunci de SUA.
 

 


 

În prezent există haos și confuzie în Kabul”, a început Hakim. „Ne puteți ajuta doar să înțelegem ce intenționează talibanii să facă în prezent și în viitor?”
 
"Asigurăm oamenii din Afganistan, în special din orașul Kabul, că proprietățile lor, viața lor sunt în siguranță", a spus Shaheen. „Nu se va răzbuna nimeni pe nimeni.”
 
„Suntem slujitorii oamenilor și ai acestei țări”, a continuat Shaheen. „Conducerea noastră ne-a instruit forțele să rămână la poarta Kabulului, nu să intre în oraș. Așteptăm un transfer pașnic de putere.”
 
Jurnalistul a continuat să pună o serie de întrebări directe, cum ar fi dacă militanții vor impune interpretări stricte ale legii Sharia. Telespectatorii și colegii au lăudat cât de bine s-a descurcat jurnalista în toată situația.

FOTO:GETTY

Vezi și: Trending Review 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies