Într-un studiu știițific, au fost identificate gene asociate unor forme grave de COVID-19

Într-un studiu știițific, au fost identificate gene asociate unor forme grave de COVID-19
Citeste mai mult despre: coronavirus, cercetatori, gene,
Data: 15 Decembrie 2020
Potrivit Agerpres, care citează agenția EFE, o echipă de cercetători britanici a descoperit cinci gene asociate formelor grave de COVID-19 şi a sugerat potenţiale tratamente.  
Cercetarea, publicată în revista Nature, e realizată prin studierea ADN-ului a circa 2.700 de pacienţi din unităţile ATI în Marea Britanie. Studiul oferă indicii asupra mecanismelor care generează simptomele grave ale bolii, enunţă obiective ale dezvoltării medicamentelor şi estimează că unele deja existente ar putea ajuta la recuperarea pacienţilor în stare gravă.
 
Se sugerează că formele grave de COVID-19 au la bază cel puţin două mecanisme biologice: tipul apărării antivirale înnăscute - importantă în primele faze ale bolii - şi procesele inflamatorii dezvoltate de bolnav. Echipa care a realizat cercetarea consideră că testele clinice trebuie axate pe medicamentele care vizează aceste căi antivirale şi antiinflamatorii specifice.


 

Citește și
''La fel ca în cazul septicemiei şi gripei, pentru COVID-19 afectarea plămânilor este provocată de propriul nostru sistem imunitar, nu de virus'', remarcă Kenneth Baillie, cercetător la Universitatea din Edinburgh.
 
Diferenţe au fost descoperite în genele IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 şi CCR2, ceea ce explică, în parte, de ce unele persoane dezvoltă forme grave de COVID-19, în timp ce altele nu sunt afectate.
 
După identificarea genelor, echipa de cercetare a putut să estimeze efectul tratamentelor farmacologice la pacienţi, întrucât unele variante genetice răspund anumitor tipuri de medicamente într-o manieră similară. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MATERIALE EXCLUSIVE:FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
corona gene
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies