Klaus Iohannis a vorbit despre întoarcerea la starea de urgență: „Nu dorim să reimpunem măsuri de restricţie”

Klaus Iohannis a vorbit despre întoarcerea la starea de urgență: bdquo;Nu dorim să reimpunem măsuri de restricţie
Citeste mai mult despre: coronavirus, Klaus Iohannis,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 19 Iunie 2020
Timp de două luni, România s-a aflat în stare de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus, după care țara noastră a trecut la starea de alertă.

Din cauza faptului că numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut foarte mult în ultimele săptămâni, autoritățile și populația au început să vorbească din nou de starea de urgență, existând multe voci care afirmă că România ar trebui să aibă din nou măsuri de restricție dure.

Pentru a pune punct acestor discuții, președintele Klaus Iohannis a făcut unele declarații oficiale, prin care a spus că autoritățile nu se gândesc să impună din nou starea de urgență, chiar dacă situația este în continuare gravă.

„Sunt îngrijorat, pentru că am văzut în ultimele zile un număr, zic eu mare, de noi pacienţi care sunt infectaţi cu noul virus. Dragi români, feriţi-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun-simţ, şi foarte importante: masca vă protejează şi îi protejează pe ceilalţi. Distanţa trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor este extrem de importantă. Daţi-mi voi să fiu foarte, foarte clar: virusul nu pleacă în vacanţă, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Nu dorim să reimpunem măsuri de restricţie, vrem relansarea economiei. Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, în cazul în care nimic nu funcționează”, a spus Klaus Iohannis.

foto: Agerpres

Vezi și: Actrițele din Casa de Papel, spectaculoase în viața de zi cu zi. Cum arată pe covorul roșu și Instagram
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO