Jeff Bezos se retrage din postura de CEO al companiei Amazon. Ce funcție va avea

Jeff Bezos se retrage din postura de CEO al companiei Amazon. Ce funcție va avea
Jeff Bezos. FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: Jeff Bezos, Amazon, CEO Amazon,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 03 Februarie 2021
Fondatorul companiei Amazon, în prezent cel mai bogat om al planetei, se retrage din fotoliul de CEO. Jeff Bezos va ocupa un post mai mic, iar locul lui va fi luat de un subaltern.

Jeff Bezos a anunțat public că la sfârșitul anului 2021 va renunța la poziția sa de CEO al companiei Amazon. Cel mai bogat om al planetei va rămâne în cadrul companiei fondate de el în 1994, însă va ocupa un post de director executiv.

Citește și

În poziția de director executiv, intenționez să-mi concentrez energia și atenția către noi produse și inițiative timpurii”, a dezvăluiut Jeff Bezos. Înlocuitorul său, Andrew Jassy, este actualul CEO de operațiuni web.

Andy este cunoscut în cadrul companiei și a fost la Amazon aproape la fel de mult ca și mine. Va fi un lider remarcabil și are toată încrederea mea”, a mai spus Bezos.

În cursul anului trecut, Jeff Bezos s-a remarcat pentru activitatea sa filantropică derulată prin intermediul Bezos Earth Fund. Omul de afaceri american a promis finianțări de miliarde de dolari oamenilor de știință și organizațiilor care vin cu soluții viabile pentru salvarea planetei.

Jeff Bezos a revenit pe locul întâi în topul celor mai bogați oameni de pe Pământ, cu o avere de 196 de miliarde de dolari. La începutul anului el a fost depășit, pentru scurt timp, de Elon Musk.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Sneak peek din culisele Românii au talent. Cum se simt concurenții înainte de a intra pe scenă?

FULLSCREEN
Jeff Bezos se retrage din postura de CEO al companiei Amazon. Ce funcție va avea
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies