Jenny McGee, asistenta care l-a îngrijit pe Boris Johnson de Covid-19, a renunțat la slujba din sănătate

Jenny McGee, asistenta care l-a îngrijit pe Boris Johnson de Covid-19, a renunțat la slujba din sănătate
Jenny McGee, la recepția dată de Boris Johnson cu ocazia aniversării a 72 de ani ai sistemului medical britanic. FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Mai 2021
Data actualizare: 19 Mai 2021
A fost mereu critică la adresa guvernului în timpul crizei Covid-19, iar acum a decis să întoarcă spatele sistemului. Jenny McGee, una dintre asistentele care l-au îngrijit pe Boris Johnson când a fost bolnav, și-a dat demisia de la spitalul unde lucra.

Jenny McGee a acuzat lipsa de respect a guvernului pentru lucrătorii din sănătate în timpul pandemiei de Covid-19. Asistenta, care a lucrat la spitalul St. Thomas din Londra, și-a anunțat demisia din cauza modului în care a fost tratat personalul medical.

Nu primim respectul și plata pe care le merităm. M-am săturat de asta. Așa că mi-am dat demisia”, a anunțat Jenny McGee, conform The Guardian, făcând referire la creșterea salarială de 1% propusă de guvern pentru medici și asistenți.

Fosta angajată a sistemului medical de sănătate din Regat a dezvăluit că, anul trecut, subalternii lui Boris Johnson au încercat să o convingă să apară într-o filmare în care oficialii guvernului voiau să mulțumească, prin aplauze, sistemului medical. McGee a refuzat, pe motiv că vizita sa din iulie 2020 ar fi trebuit să fie una discretă.

Ar fi fost o bună oportunitate de fotografie. Știi, ca și când i-ai plăcea pe Boris și pe prietenii săi din sistemul de sănătate, dar am vrut să stau departe de asta. O mulțime de asistente medicale au considerat că guvernul nu a condus foarte eficient. A fost foarte supărător”, a mai spus asistenta, care va apărea într-un documentar despre criza Covid-19 în Marea Britanie, difuzat de Channel 4.

Boris Johnson a fost diagnosticat cu Covid-19 anul trecut și a petrecut câteva zile la secția de terapie intensivă a spitalului St. Thomas. Jenny McGee a fost una dintre asistentele care au prmit sarcina de a avea grijă de premier pe durata șederii sale în spital.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies