Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, care a protestat față de războiul din Ucraina, va lucra pentru un ziar german

Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, care a protestat față de războiul din Ucraina, va lucra pentru un ziar german
Marina Ovsyannikova a riscat propria libertate pentru a spune adevărul la TV. FOTO: Profimediaimages.ro/imago-images.com
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Aprilie 2022
Data actualizare: 12 Aprilie 2022
Arestată, pusă sub acuzare și amendată pentru „organizarea unui eveniment public neautorizat”, jurnalista rusă Marina Ovsyannikova a părăsit televiziunea publică de stat. Ea a fost numită corespondent al unui grup de presă german.

Marina Ovsyannikova (43 de ani) și-a dat demisia de la postul de televiziune de stat pentru care lucra, după protestul „neautorizat” față de războiul din Ucraina. Ea a rămas, însă, în țara natală, de unde va relata adevărul despre situația din Rusia și Ucraina pentru un ziar german.

Grupul de presă Axel Springer a anunțat că Marina Ovsyannikova va fi corespondent al ziarului Die Welt.

Decizia a venit după ce reprezentanții grupului media au salutat curajul de care a dat dovadă jurnalista din Rusia. Într-o transmisiune în direct, ea a afișat o pancartă anti-război în care informa privitorii că televiziunea la care lucrează le ascunde adevărul în legătură cu situația din Ucraina.

Într-un moment crucial, Marina Ovsyannikova a avut curajul să confrunte telespectatorii ruși cu o viziune neînfrumusețată a realității. Procedând astfel, ea a apărat cea mai importantă etică jurnalistică - în ciuda amenințării represiunii de stat. Sunt încântat să lucrez cu ea”, a declarat Ulf Poschardt, șeful editorial al grupului Welt, purtător de cuvânt al conducerii WeltN24GmbH.

Marina Ovsyannikova, jurnalista arestată, interogată și intimidată

Luna trecută, Marina Ovsyannikova a fost reținută de poliție și dusă la interogatoriu. După 14 ore de intimidări, ea a fost eliberată și plasată în arest la domiciliu. 

Amendată cu 30.000 de ruble (circa 250 de euro), pentru că ar fi organizat a unui eveniment public neautorizat, jurnalista rusă riscă în continuare o pedeapsă cu închisoarea, din cauza noii legi adoptate la cererea președintelui Vladimir Putin care incriminează răspândirea de “informații false” despre armată sau război.

Marina Ovsyannikova a dezvăluit anterior că i s-a propus protecție în Franța, însă ea a refuzat oferta de azil politic, pe motiv că vrea să rămână în țara natală ca să continue lupta pentru răspândirea adevărului despre război.

Fotografii: Profimediaimages.ro/imago-images.com/Getty Images

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!