La ce se gândesc oamenii înainte de a muri. Medicii au făcut prima înregistrare a creierului uman

La ce se gândesc oamenii înainte de a muri. Medicii au făcut prima înregistrare a creierului uman
Data publicarii: 23 Februarie 2022
Data actualizare: 12 Martie 2022
Prima înregistrare vreodată a creierului uman în timpul decesului ne dezvăluie că putem trăi unele din cele mai bune amintiri ale noastre în ultimele clipe înainte de a muri.

Oamenii de știință au captat cadre cu creierul uman în timp ce acesta înceta din funcțiune, scoțând la iveală un detaliu uimitor. 

Un pacient se afla în cursul unui tratament pentru epilepsie, acesta fiind conectat la un dispozitiv de electroencefalografie. 

Potrivit The Sun, pacientul în vârstă de 87 de ani a suferit un infarct in timpul măsurătorilor și a decedat, iar cele 15 minute din timpul în care acesta deceda au fost înregistrate de aparat.

În ultimele 30 de secunde de după ultima bataie a inimiii pacientului, o creștere în semnale electrice foarte specifice ale creierului a fost detectată. Aceste impulsuri electrice, cunoscute ca oscilații gama, au strânsă legătură cu amintirile, meditația și visele.

Asta ar putea însemna, deși este nevoie de studii suplimentare pentru confirmare, că probabil înaintea decesului vedem o serie de amintiri cu cele mai bune momente din viața noastră. 

Modul în care s-au activat părți specifice ale creierului sugerează că în ultimele clipe intrăm într-o stare pașnică foarte asemănătoare meditației. 

În mod uimitor, în timp ce corpurile noastre își încetează funcționarea, creierele noastre lucrează din greu pentru a îndeplini un ultim obiectiv, anume de a ne face moartea mai puțin îngrozitoare.

Sursă foto: Shutterstock
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!