La o acțiune de protest din Rusia a fost reținută o femeie cu un bebeluș aflat în căruț

La o acțiune de protest din Rusia a fost reținută o femeie cu un bebeluș aflat în căruț
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 30 Septembrie 2022
Data actualizare: 30 Septembrie 2022
În capitala Republicii Tuva, Kîzîl, mai multe femei s-au adunat în piața centrală pentru a protesta împotriva mobilizării ordonate de Vladimir Putin pe 21 septembrie. Polițiștii au reținut 20 de femei, printre care și o mamă cu un bebeluș.

Într-un video distribuit pe canalul Telegram Sibir.Realii (Realitatea din Siberia, o publicație locală), se poate observa cum mai mulți polițiști arestează femeile care strigă: „Opriți mobilizarea!”, scrie krymr.com ( Europa Liberă Rusia).


Redactorii Sibir.Realii au transmis un filmuleț în care trei polițiști iau cu forța o femeie care era gata să părăsească  piața.

„Lăsați-o, nu vedeți că ea vrea să plece singură!”, strigă alte femei.

De asemenea, presa locală scrie că polițiștii au reținut o mamă cu un copil mic aflat într-un cărucior. 

„Fiți oameni, dați-i drumul mamei. Ce vină are?”, se aude vocea unei femei care încearcă să-i oprească pe polițiști. Aceștia însă se pregătesc să urce și căruțul în mașină. Potrivit sursei care a distribuit video-ul, femeia ar fi fost reținută pentru mai mult de trei ore și amenințată cu decăderea din drepturile părintești. La rândul ei, ea a susținut că doar trecea prin piață și că nu a participat la protest. 
 


 

 

În același timp, la granițele Rusiei cu țările vecine, zeci de mii de ruși stau la cozi uriașe pentru a fugi din țară. Treceri record s-au înregistrat spre Finlanda și  Georgia. 


Sursă foto/video: Telegram/ Sibir.Realii

Vezi și: Andra Botez, de la rolul de mămică dedicată, la rolul de viitoare concurentă serioasă la Vocea României
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies