Lacul Lebedelor: Balet pe gheață revine la Sala Palatului. Cât costă biletele

Lacul Lebedelor: Balet pe gheață revine la Sala Palatului. Cât costă biletele
Autor: Dan Brumar
Data: 03 Ianuarie 2019
Balerinii-patinatori ruși ai Ansamblului de Stat al Baletului pe gheață din Sankt Petersburg revin la București pentru un nou spectacol de senzație.

Lacul Lebedelor – Balet pe gheață aduce din nou una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, pe acordurile uneia dintre cele mai îndrăgite partituri clasice semnate de Piotr Ilici Ceaikovski. Pe 14 ianuarie 2019, de la ora 20.00, spectacolul pe patine se mută pe scena Sălii Palatului din București. Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim, la următoarele prețuri: 99 de lei, 149 de lei, 249 de lei și 349 de lei

Cei mai mulți patinatori care formează grupul actual provin din perechile de patinatori care au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia provin de la faimoase școli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni, unde a fost descoperit și campionul mondial și olimpic Evgeny Plushenko. De-a lungul anilor, corpul de balet a fost completat și de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova și Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial și european sau Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale și europene. 

Aceștia sunt doar câțiva dintre cei care, de-a lungul timpului, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg. În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului dețin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile repurtate în competiții naționale și internaționale de patinaj artistic.

Înființat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revoluționat lumea spectacolelor. 

Începând cu anul 1995, Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg aduce în fața publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul  lebedelor” și „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, precum și „Cenușăreasa”, de Serghei Prokofiev, sunt titlurile cu care Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg a susținut peste 7.700 de reprezentații.

FULLSCREEN
Lacul Lebedelor – Balet pe gheață revine la Sala Palatului. Cât costă biletele
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO