Veste tristă! Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a murit

Veste tristă! Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a murit
Citeste mai mult despre: Leo Iorga,
Autor: Ionela Lupu
Data: 02 Noiembrie 2019
Leo Iorga (54 de ani), fostul solist al trupei Compact, a încetat din viață sâmbătă, 2 noiembrie.   

Anunțul a fost făcut de către compozitorul și cântărețul Adrian Ordean, fost coleg de trupă, prin intermediul unui mesaj pe Facebook. 

"Acum 5 minute, colegul nostru de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună…DUMNEZEU SĂ-L IERTE. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, este anunțul publicat pe pagina Compact B".
 

Citește și: Ultimul interviu al lui Leo Iorga înainte de a muri: "Sunt fericit pentru că Dumnezeu mi-a dat viața asta"

Leo Iorga s-a luptat, în ultimii ani de viață, cu cancerul. Acesta era internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală.

În urmă cu o lună, acesta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie alături de familia lui. Din imagine se poate observa că starea de sănătate a marelui cântăreț nu era una foarte bună. 


În luna iunie a acestui an, Leo Iorga și fiul său, Paul, au fost invitații lui Toader Păun într-o ediție de colecție a Clubului de Seară, în care cei doi artiști au vorbit despre familie, muzică, dar și despre planurile de viitor.

Ești fericit? “Da și nu. Da, pentru că Dumnezeu mi-a dat viața asta pe care alții n-au trăit-o în șapte vieți. Nu, pentru că n-am destul timp să fac ceea ce aș vrea și destulă formă fizică. Eu sunt fericit pentru că pot trăi de pe astăzi pe mâine și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta”, a fost răspunsul lui Leo Iorga în emisiunea transmisă în direct de Europa la FM.

Leo Iorga s-a născut la Arad, în 1964, şi a debutat ca toboşar în trupa Liceului "Ioan Slavici". Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 până în 1988 a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis.

Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al trupei Compact. În 1996 s-a alăturat trupei Schimbul 3, apoi şi-a continuat carierea altături de formaţia Pacifica.

 În 1992 a fost desemnat "Solistul Anului" de către Radio Vacanţa şi Radio România.

Sursa foto:Facebook

FULLSCREEN
Leo Iorga a murit. Fostul solistul vocal al trupei Compact era bolnav
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO