Leonardo DiCaprio promite un ajutor de 5 milioane de dolari pentru pădurea amazoniană

Leonardo DiCaprio promite un ajutor de 5 milioane de dolari pentru pădurea amazoniană
Leonardo DiCaprio, afectat de distrugerile provocate de incendiile din Amazonia. FOTO: Getty
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 August 2019
Data actualizare: 26 August 2019
Starul Leonardo DiCaprio se implică în salvarea de la dezastru a pădurii amazoniene, amenințată cu dispariția din cauza a mii de incendii.

Actorul american a fondat o organizație neguvernamentală cu scopul de a sprijini eforturile globale de a stăvili amenințările la adresa planetei noastre. Leonardo DiCaprio a fost ajutat de Laurene Powell Jobs, fosta soție a lui Steve Jobs, și filantropul Brian Sheth să creeze Earth Alliance, o organizație care acum își propune să salveze de la dispariție pădurea amazoniană.

Afectată de incendii devastatoare, Amazonia are nevoie de intervenție imediată pentru stingerea celor peste 9.000 de focare active, dar și de plantări masive după recentele distrugeri.

Citește și: Fosta soție a celui mai bogat om al planetei își va dona jumătate din avere. Cine sunt cei 204 miliardari care vor să salveze lumea

Leonardo DiCaprio a promis cel puțin 5 milioane de dolari, fonduri strânse din donațiile celor interesați de soarta planetei. 

„Distrugerea pădurii amazoniene eliberează rapid dioxid de carbon în atmosferă, pustiind un ecosistem care absoarbe milioane de tone de emisii în fiecare an și care este una dintre cele mai bune linii de apărare ale planetei împotriva schimbărilor climatice”, spun inițiatorii organizației.  

Zeci de organizații neguvernamentale și miliardari din toată lumea au demarat campanii de strângere de fonduri pentru refacerea ecosistemului distrus din Brazilia.

Fotografii: Getty Images

Vezi și: VIDEO Leonardo DiCaprio, tot ce trebuie să știi
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies