Ludovic Orban, despre închiderea mall-urilor: „Nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive”

Ludovic Orban, despre închiderea mall-urilor: Nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive
Citeste mai mult despre: Ludovic Orban, coronavirus, Raluca Turcan,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 29 Octombrie 2020
Data actualizare: 29 Octombrie 2020
În ultimele zile, din cauza numărului foarte mare de noi cazuri de coronavirus înregistrate în România, tot mai multă lume vorbește despre noi restricții care vor fi impuse în țara noastră.

Vice-premierul Raluca Turcan a afirmat zilele trecute chiar că se poate lua în calcul închiderea din nou a mall-urilor, în speranța că numărul e cazuri vor scădea.

„Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere, vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune, ce mai facem. Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi, până la închiderea mall-urilor”, a spus Raluca Turcan.

Declarația acesteia a fost însă contrazisă de premierul Ludovic Orban, are a spus că momentan nu se ia în calcul închiderea mall-urilor. Mai mult decât atât, el a afirmat că nu știe ce a declarat Raluca Turcan și că posibil s-a referit la altceva.

„Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Am vorbit cu domnul ministru Tătaru de două ori, de asemenea am comunicat cu alți reprezentanți ai autorităților din România pe temele luptei anti-COVID și evident că și cu președintele suntem într-un dialog permanent. Nu cunosc aceste declaraţii, noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii, le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din mall-uri sau restaurantele din mall-uri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de Guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a afirmat Ludovic Orban.

foto: Agerpres

Vezi și: Întrebarea Mesei Rotunde cu Mark Stam: „Așa se fac milioanele în industria muzicală!”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!