Lunetista rusă capturată de ucraineni după ce a fost lăsată în urmă de camarazii ei

Lunetista rusă capturată de ucraineni după ce a fost lăsată în urmă de camarazii ei
Irina Starikova (Bagheera) a luptat în teritoriile separatiste din reguinea Donețk. FOTO: Twitter ArmedForcesUkr
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 Aprilie 2022
Data actualizare: 01 Aprilie 2022
O femeie de 41 de ani, lunetistă în Armata Rusă, a fost recuperată de pe front de ucraineni, după ce a fost abadonată de camarazi. Irina Starikova este o pradă prețioasă pentru forțele armate din Ucraina, deoarece ar fi ucis 40 de conaționali, printre care și civili.

Irina Starikova, care a primit nume de cod Bagheera, a fost capturată de forțele armate ucrainene care au găsit-o rănită pe front. Conform propriilor ei declarații, camarazii săi au ales să o abandoneze decât să o ia cu ei.

Femeia, care ar avea 40 de victime la activ, a servit în rândul forțelor separatiste din Donețk, cu care guvernul de la Kiev se războiește din 2014. Autoritățile ucrainene spun că lunetista „ne-a împușcat prizonierii în 2014”.

Lunetista rusă capturată, primele declarații

Irina Starikova, care e originară din Donețk, are două fete: una de 9, alta de 11 ani. Conform celor care au capturat-o, lunetista s-ar fi declarat dezamăgită de faptul că a fost lăsată în urmă.

Știau că sunt rănită și aveau posibilitatea să mă ia, dar au decis, pur și simplu, să mă lase acolo, sperând că voi muri. M-au abandonat”, ar fi spus femeia.


FOTO: Twitter ArmedForcesUkr

Deocamdată nu se știe ce a pățit lunetista rusă capturată în Ucraina. Însă, reprezentanții forțelor armate ucrainene au declarat anterior că oricine ucide oameni pașnici în Ucraina va fi pedepsit.

Sursele ucrainene susțin că lunetista făcea parte din Divizia a 11-a de operațiuni speciale.

Măritată cu un militar din Belarus, „vânător” de ucraineni

Irina Starikova face un cuplu mortal cu Aleksandr Ogrenich, un militar din Belarus despre care se spune că are la activ peste 100 de victime din Ucraina. Poreclit Gorynych (Dragonul slav), bărbatul ar fi căutat pentru mai multe capete de acuzare, conform Daily Mail.

Împreună cu soția lui, Aleksandr Ogrenich s-a implicat activ în conflictele sângeroase din perioada 2014-2021 din teritoriile separatiste Donețk și Luhansk.

Fotografii: Twitter ArmedForcesUkr/Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Irina Starikova poza oficială publicată de forțele armate ucraineneVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!