Maratonul Bucureștiului, accesibil doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boala Covid-19

Maratonul Bucureștiului, accesibil doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boala Covid-19
Maratonul Bucureștiului - 30-31 octombrie 2021. FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Octombrie 2021
Data actualizare: 05 Octombrie 2021
Organizatorii competiției Maratonul Bucureștiului au anunțat schimbări în ceea ce privește alinierea la start. Toate probele de alergare care vor fi găzduite de Capitală în perioada 30 - 31 octoombrie 2021 vor fi accesibile doar persoanelor vaccinate cu schema completă sau trecute prin boală. 

La Raiffeisen Bank Bucharest Marathon (30-31 octombrie), vor avea acces doar alergătorii care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Alături de ei vor putea alerga și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Bucharest RUNNING CLUB anunță că, în conformitate cu noile reglementări legale în vigoare și după analizarea situației actuale împreună cu partenerii și factorii de decizie implicați în procesul de organizare, la eveniment va fi permis doar accesul alergătorilor care vor face dovada înregistrării și care pot prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19”, spun organizatorii.

„Certificatul Verde” poate fi descărcat aici: https://certificat-covid.gov.ro/login.

Ceilalți alergători pot participa la cursele virtuale ale competiției.

Dată fiind conjunctura actuală, Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON se va desfășura pe durata a două zile, astfel încât cursele evenimentului să poată fi organizate în condiții de maximă siguranță sanitară.

Totodată, la cursele individuale de 5 km, limita minimă de vârstă a alergătorilor a fost stabilită la 16 ani, cu respectarea condițiilor de participare menționate mai sus. 

Înscrierile sunt deschise până pe 26 octombrie la sfârșitul zilei pentru toate cursele pe https://bucharest-marathon.com.

Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB.

În cadrul Bucharest Marathon 2021 vor fi organizate probe de alergare pe distanțele: 5 km, 10 km, 21 km, ștafetă (42 km) și 42 km (individual).

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies