Marea Britanie începe testarea pașaportului de vaccinare! Ce demersuri va face?

Marea Britanie începe testarea pașaportului de vaccinare! Ce demersuri va face?
Citeste mai mult despre: pasaport de vaccinare, coronavirus, vaccin,
Data publicarii: 05 Aprilie 2021
Data actualizare: 05 Aprilie 2021
Potrivit Reuters, citat de Agerpres, Anglia va lansa un test privind folosirea paşaportului de vaccinare pentru accesul într-un club de comedie, într-un club de noapte şi la meciurile din Cupa Angliei (FA Cup).

Demersul e făcut pentru a se putea determina cum îşi poate țara redeschide economia şi cum poate permite accesul la evenimente pentru publicul larg.

Cu peste 126.000 de decese raportate din cauza noului coronavirus, Regatul Unit se plasează pe locul 5 în lume în clasamentul mortalităţii şi trece prin una dintre cele mai puternice contracţii economice din istorie. Însă, rapiditatea cu care se derulează campania de vaccinare a reaprins speranţa unei reveniri economice în cursul acestui an.

Guvernul britanic a anunţat că dezvoltă un sistem de certificare a statusului Covid al indivizilor care va indica dacă o persoană a primit vaccinul, a fost testată negativ recent sau dispune de imunitate naturală certificată de un test pozitiv realizat în ultimele 6 luni.

Testul, ce va fi aplicat la nouă evenimente, printre care o semifinală şi finala Cupei Angliei, va fi folosit pentru a stabili dacă evenimentele destinate publicului larg pot să se desfăşoare în spaţii închise, fără "distanţare socială". Este puţin probabil ca acest sistem să fie implementat pentru folosirea transportului public, pentru accesul în magazine sau în pub-uri.

 

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie a depus eforturi uriaşe în ultimele luni în desfăşurarea unuia dintre cele mai rapide programe de vaccinare din întreaga lume. "Facem tot ce ne stă în putere pentru a permite redeschiderea ţării, astfel ca oamenii să poată participa din nou la evenimente, să călătorească şi să facă alte lucruri pe care iubesc să le facă în mod cât mai sigur cu putinţă, iar aceste teste vor juca un rol important pentru acest lucru", a declarat acesta.

 

Conform planului guvernamental de redeschidere a economiei, un număr limitat de persoane vor putea asista la meciurile de fotbal începând din data de 17 mai, în timp ce cluburile de noapte se vor putea redeschide din 21 iunie.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA OLIMPIADA MĂMICILOR:

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Marea Britanie începe testarea pașaportului de vaccinare
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies