Marion Cotillard, impresionantă și la Festivalul Enescu! A emoționat publicul prezent la Ateneul Român

Marion Cotillard, impresionantă și la Festivalul Enescu! A emoționat publicul prezent la Ateneul Român
Data publicarii: 20 Septembrie 2019
Data actualizare: 20 Septembrie 2019
Sensibilă, conectată cu fiecare spectactor din public și capabilă să transmită emoții răvășitoare, Marion Cotillard a fost magnifică în rolul Ioanei D’Arc, pe scena Ateneului.
La evenimentul care a reprezentat unul dintre cele mai importante momente ale Festivalului Enescu în 2019, biletele s-au epuizat în 15 minute de la punerea în vânzare. Așa că cei aflați în sală, la un concert ca un adevărat regal, s-au simțit norocoși. Timp de aproape două ore, actrița laureată la Oscar i-a făcut pe spectatori să trăiască povestea “unei fete care se chema Ioana” (une fille qui s’appelait Jeanne) și care a rămas emblematică în istoria Franței. 

Momentul în care Ioana D’Arc este arsă pe rug a fost atât de emoționant încât a tăiat respirații și a adus lacrimi în ochii unor spectactori. 


Marion Cotillard a cucerit lumea filmului în 2007, după ce a interpretat-o pe celebra cântăreaţă Edith Piaf. Performanţa ei a fost răsplătită cu un Oscar şi cu un Glob de Aur, un premiu Bafta şi două premii Cesar. Pasiunea pentru muzica clasică a moştenit-o de la mama ei, iar în rolul Ioanei D’Arc a intrat prima dată acum 14 ani. 


Marion Cotillard: „Mama a jucat rolul în anii 1990 şi eu, pentru prima dată, în 2005, în Orleans. Cred că era o aniversare a Ioanei d’Arc, iar mama mea nu era disponibilă atunci. I-a fost propus să mă întrebe dacă vreau să particip în spectacol. Eu văzusem compoziţia cu ea pe scenă şi mi s-a părut magnifică.”

Marion Cotillard nu este doar o actriţă strălucită, ci şi o interpretă foarte talentată și un compozitor de excepție: şi-a scris singură unele cântece pentru filmele în care a apărut.

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII DIN CADRUL EVENIMENTULUI ÎN GALERIA FOTO


FOTO:ANDREI GÎNDAC
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies