Masca ar putea deveni obligatorie în București

Masca ar putea deveni obligatorie în București
Citeste mai mult despre: masca obligatorie, coronavirus, epidemie,
Data publicarii: 06 Septembrie 2021
Data actualizare: 06 Septembrie 2021
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor.
Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, ziua în care începe școala. Hotărârea a fost luată după ce, în București, incidența a trecut de pragul de 1 la mia de locuitori, iar în Ilfov a ajuns la 1,19,cea mai mare din țară.
 
„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor.

Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului. Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii. (...)Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

FOTO: SHUTTERSTOCK

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FACEM LEVEL:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies